PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

DA i Acció disculpen l’«error» de Jover i destaquen la tasca feta

Sobre Marquina, creuen que «tècnicament és impecable i està totalment capacitat»

Per Albert Belis

Eric Jover, aquest dilluns en roda de premsa.
Eric Jover, aquest dilluns en roda de premsa. | SFGA/CEsteve

Els dos grups parlamentaris principals de la majoria, Demòcrates i Acció, van valorar ahir la dimissió del ministre Portaveu i de Finances, Eric Jover, que va comparèixer aquest dilluns al costat del cap de Govern, Xavier Espot. En aquest sentit, van coincidir en lloar tant la decisió de plegar com la tasca al capdavant del ministeri.

El president del Grup Parlamentari Demòcrata, Carles Enseñat, no creu que la dimissió els pugui fer mal, ja que «la gent valora que és un error que no té maldat, perquè no hi ha voluntat de defraudar, sinó que és una persona que s’ha dedicat més a l’administració que a la seva pròpia empresa, i no el podem culpar per això». Al final, va assegurar, «hi ha vàlua humana molt important per la seva responsabilitat afegida de ministre de Finances, però ens pot passar a tots». Sobre la decisió presa per Jover, «l’honora perquè apartar-se per no fer mal a un projecte polític ha estat un acte de generositat, i en aquest cas com més ràpid es faci, millor». Pel que fa al relleu, César Marquina, «tècnicament és impecable i políticament ja té una trajectòria important i, per tant, està totalment capacitat per fer de ministre de Finances, encara que sigui per poques setmanes».

Des de les files d’Acció, Ferran Costa va considerar que «és una decisió que es fa des de l’àmbit estrictament personal, així que s’ha de respectar i l’honora». A més, va afegir, «aquest incident no pot emmascarar la feinada excepcional que ha fet el senyor Jover al capdavant de Finances, ja que cal recordar que ha estat el ministre que ha aconseguit que Andorra accedís al Fons Monetari Internacional (FMI) i que ha diversificat el deute internacional, garantint els ràtings favorables que feia molts anys que no milloraven». Tot i això, «l’error que ha comès és humà i per això es fa responsable i presenta la dimissió». Sobre el relleu de Jover, «a ningú se li escapa que queden poques setmanes de legislatura i que, encara que s’hagi d’aprovar el pressupost, la feina dels comptes ja està feta i qui el defensarà serà el cap de Govern, així que entenem que és una decisió provisional».

Per la seva part, el president del Partit Socialdemòcrata (PS), Pere López, va afirmar que «davant les informacions aparegudes, la decisió era inevitable i, a partir d’aquí, no volem fer cap més consideració pel que fa a la dimissió, però sí que ens ha sorprès una mica la forma com s’ha resolt aquesta crisi per part del senyor Espot, ja que ens sembla estrany que havent-hi un secretari d’Estat de Finances que ha seguit la gestió que s’ha fet des del ministeri, poques setmanes abans de la dissolució del Consell General arribi una persona que tot just tindrà poc temps de posar-se al dia, conèixer els dossiers i afrontar els debats parlamentaris».

Per part de Liberals d’Andorra (L’A), el seu candidat, Josep Maria Cabanes, va celebrar que «expedients com el que hem conegut, afectin a qui afectin, es resolguin de manera adequada, gràcies a la bona feina» del Departament de Tributs. «Els càrrecs públics han de ser els primers a donar exemple, sense excepcions», va afirmar a les xarxes socials. Per últim, Terceravia va demanar aquest dilluns la compareixença pública del cap de Govern per aclarir els fets.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT