PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Diferents músics del país s’uneixen en benefici d’Ucraïna

La iniciativa parteix d’antics alumnes de les escoles francesa i espanyola

Per El Periòdic

Un moment de la presentació del concert solidari en benefici d’Ucraïna.
Un moment de la presentació del concert solidari en benefici d’Ucraïna. | EL PERIÒDIC

El consolat d’Ucraïna al Principat celebra un concert solidari en benefici de les víctimes de la guerra. L’esdeveniment es durà a terme al Centre de Congressos d’Andorra la Vella el dimarts 17 de gener a les 20.30 hores. L’espai cedit pel comú de la parròquia acollirà sota el lema Units per Ucraïna músics i ballarins compromesos amb la causa d’ajuda humanitària en el conflicte i que juntament amb les forces vives d’un país solidari com el Principat s’espera que la gala sigui tot un èxit de recaptació així com d’assistència. 

L’acte oferirà l’oportunitat d’escoltar en directe el violoncel·lista Lluís Claret i el violinista Gerard Claret, dos músics reconeguts internacionalment que interpretaran una peça d’Astor Piazzolla. També formarà part de l’elenc de la vetllada Kic Barroc, nom artístic amb què es coneix al pianista Enric Bartomeu, que realitzarà una adaptació jazzística de l’himne d’Ucraïna, i completarà el programa melòdic el també pianista Jordi Barceló al capdavant de la Grossband i les Swing Girls. L’escola Soul Dance de la ballarina ucraïnesa Maryna Sanches aportarà la màgia de la dansa amb una coreografia del Cant dels Ocells com a símbol de pau.

Els diners recaptats aniran destinats a comprar generadors elèctrics per a la població més vulnerable, que està patint la sotragada de la guerra.  Les aportacions econòmiques poden ser abonades als comptes que l’organització ha obert en les tres entitats bancàries del país. Les entrades tenen un cost de 25 euros i es poden adquirir físicament al centre cultural La Llacuna o bé per internet mitjançant el link www.andorralavella.ad/entrades. Així mateix, hi ha prevista una fila zero. 

La proposta que parteix d’antics alumnes de les escoles francesa i espanyola compta amb el suport del cònsol honorari, Antoni Zorzano, que a més d’afirmar que està convençut que el recital serà fantàstic alhora que reflectirà la sensibilitat de la societat andorrana vers aquesta qüestió, va assenyalar l’interès d’una empresa important de l’Estat per participar en la reconstrucció d’Ucraïna, el nom de la qual encara no pot desvelar, però que quan sigui el moment es comunicarà. Entre els promotors d’aquesta idea benèfica, també destaquen alguns empresaris del Principat com Antoni Cerqueda, Jordi Farràs i Rosa Maria Pons.
Tots ells apunten que el fonamental és la participació del públic, que desitgen que s’animi a col·laborar per una bona causa com la que ens presenten. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT