PUBLICITAT

El Dia de seguretat a les pistes se centra en potenciar l'escalfament

  • Dissabte es repartiran guies de normes bàsiques i estudiants d'FP impartiran classes a esquiadors
EL PERIÒDIC
ANDORRA LA VELLA

El Dia de la seguretat a les pistes d'esquí se centra aquest any en ressaltar la importància de realitzar exercicis previs i posteriors a la jornada dels esquiadors. Per aquest motiu s'han organitzat durant la jornada de dissabte diverses classes d'escalfament adreçades a qualsevol persona que vulguin passar el dia les pistes d'esquí, reduint així al màxim la possibilitat de lesions, tant musculars com òssies.

Les classes s'aniran repetint a partir de les 9.30 hores i fins a les 11.30 hores als diferents sectors de Grandvalira i de Vallnord. Els monitors d'aquestes classes seran alumnes del Centre de Formació Professional d'Aixovall, estudiants del Diploma d'Ensenyament Professional d'AEL (Activitats Esportives i de Lleure), gràcies a un conveni signat entre el centre i Ski Andorra.

Les formacions insistiran en la importància de la preparació física, de l'escalfament abans de començar a esquiar, de l'adaptació al fred, del repòs i de la recuperació posterior a l'esquí.

La jornada de dissabte se centrarà també en desenvolupar accions de prevenció que afavoreixin la disminució del nombre d'accidents a pistes així com la seva gravetat. Una tasca que realitzen conjuntament Ski Andorra, Grandvalira, Vallnord i el Govern des de la temporada 2001-2002 mitjançant campanyes de sensibilització i d'informació.

Guies sobre normes de conducta / Durant el decurs de la diada es recordarà mitjançant missatges i suports les regles de comportament bàsiques que s'han d'adoptar durant la pràctica de l'esquí per evitar accidents. En aquest sentit, es repartirà la Guia de seguretat a les pistes a tots els usuaris.

El personal de les estacions, i en concret del personal qualificat com els «pisters» socorristes i els monitors, seran els encarregats de repartir la guia i potenciar la sensibilització.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT