PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Torna la màgia dels Reis

La tradicional cavalcada es pot celebrar, després d’un parell d’anys, sense restriccions

Per Pol Forcada Quevedo

Melcior saludant els més petits.
Melcior saludant els més petits. | Comú d\'Escaldes-Engordany

El vespre de dimecres, amb la rua del Patge Reial, ja va deixar entreveure les ganes de la població per saludar els Reis d’Orient. I així va ser. La nit abans de poder obrir els regals de Ses Majestats, Andorra la Vella i Escaldes-Engordany els van rebre amb una cavalcada ja sense restriccions, que va acollir una gran multitud de persones.

Temps abans d’aquesta celebració, a les 12.00 hores, els infants de les dues parròquies van poder entregar les seves cartes al Carter Reial, perquè aquest les portés a Ses Majestats, que tot just ahir van arribar al Principat. En aquest sentit, el patge va es mostrar content i va festejar que «ha vingut més gent que els darrers anys i he pogut estar sense mascareta, fet que ha permès als més petits gaudir encara més d’aquest dia». 

Així doncs, la cavalcada dels Reis per la capital i la parròquia escaldenca va donar el tret de sortida al voltant de les 18.30 hores des de la plaça dels Dos Valires, on la població ja es va anar acumulant per poder-los saludar. Els protagonistes de la nit, però, no anaven sols. I és que als seus respectius carruatges, els van acompanyar un seguici de diferents carrosses animades amb personatges de l’imaginari infantil, a més de protagonistes del món del cinema i la literatura. 

«Des de fa un parell d’anys que no hem pogut sortir tots, i poder celebrar avui la festivitat sense restriccions és un goig», va assenyalar el Patge Reial, que va afegir que «festegem que els nens i nenes puguin sortir i que estiguin al carrer. Al cap i a la fi és el seu dia perquè vinguin a gaudir dels Reis d’Orient i la cavalcada».

Aquest any, la rua es va passejar per primer cop per tot l’eix comercial de les dues parròquies centrals. En relació amb això, va sortir des d’Escaldes-Engordany per després entrar pel carrer de la Unió fins a arribar a la plaça del Poble, on es va habilitar el Palau Reial perquè Melcior, Gaspar i Baltasar poguessin rebre els més petits. Uns infants que durant tot el recorregut només desprenien il·lusió i nervis per veure qui durant aquesta matinada els ha deixat els regals a casa. L’expectació era de tal magnitud, que mitja hora abans que hi passés la cercavila, l’avinguda Meritxell ja era plena de gom a gom. De fet, era tan plena perquè no només els infants andorrans s’hi van acostar, sinó que petits d’altres indrets tampoc es van voler perdre l’oportunitat de saludar els Reis d’Orient.

Durant la desfilada, i com mana la tradició, les diferents carrosses que es van passejar pels carrers anaven tirant caramels. Així, es va poder observar com els infants, i també els més grans, omplien fins a dalt bosses amb llaminadures. Inclús alguns, més espavilats que altres, van fer servir el vell truc del paraigua al revés. 

Amb tot això, es va cloure una de les nits més màgiques de l’any, on totes les famílies van poder saludar el Carter Reial i Ses Majestats, i que enguany ha pogut tornar a la normalitat, després d’un parell d’anys, pel que fa a les mesures sanitàries.

Centenars d’infants reben els Reis d’Orient a Encamp

Els Reis d’Orient ja es troben al Principat i una de les seves primeres parades va ser Encamp. A la parròquia, Ses Majestats van arribar acompanyats de l’espectacle itinerant Les Joguines, de la Cia Mademoiselle Paillette, una representació que es va desenvolupar pel passeig de l’Alguer i que es va cloure amb l’arribada a la sala de festes del Complex Esportiu i Sociocultural, on centenars d’infants els esperaven per entregar les últimes cartes i veure Melcior, Gaspar i Baltasar en persona. 

Els somriures dels més petits es van fer més que evidents una vegada Ses Majestats van entrar a la sala de festes. Un cop dins, es van asseure en els seus trons i nens i nenes van poder pujar a l’escenari que se’ls va preparar per a saludar-los i manifestar-los els seus desitjos per a la nit més màgica de l’any. I és que molts infants van aprofitar per demanar els darrers regals i donar en mà les cartes que van preparar.

Al Pas de la Casa els Reis van arribar a la plataforma de Grandvalira, on se’ls va rebre amb un castell de focs i una baixada de torxes per les pistes d’esquí. Posteriorment, es van desplaçar cap a la sala de festes de la parròquia encampadana, on també van tenir lloc tallers infantils, així com repartiment de coca i xocolatines, segons informa l’ANA. 

Ses Majestats arriben a Ordino per deixar els regals

Els Reis Mags d’Orient van omplir de màgia els carrers de la parròquia d’Ordino ahir al vespre, on centenars d’infants es van apropar per a rebre’ls amb il·lusió acompanyats de les seves famílies.

Melcior, Gaspar i Baltasar, juntament amb el seu seguici reial de patges i carters, van arribar del llunyà Orient amb les seves carrosses a les 19.00 hores a l’Andorra Congrés Centre d’Ordino (ACCO) per a presidir la representació d’Els Pastorets. Allà, el cònsol major de la parròquia, Josep Àngel Mortés, va fer l’entrega simbòlica de les claus del poble a ses majestats. «Així podreu entrar a totes les cases d’Ordino per a deixar els regals aquesta nit!», va anunciar Mortés. Els tres Reis Mags, després de presenciar la representació teatral, van recordar a tots els infants presents a la sala que ajudin a aquells que més ho necessiten. Així mateix, van demanar als més menuts que valorin «la seva situació» i «aquesta nit màgica i plena de fantasia» en un moment en què moltes famílies estan patint les desgràcies de la guerra, informa l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT