PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Premi als resultats

Pol Moya i Duna Viñals reben els diplomes olímpics COA-Andbank per les marques d’Orà i Banská Bystrica

Per David Sansaloni

Cabanes, Viñals, Moya i Martí durant l’entrega dels premis COA-Andbank, ahir.
Cabanes, Viñals, Moya i Martí durant l’entrega dels premis COA-Andbank, ahir. | EL PERIÒDIC / D.S.

El Comitè Olímpic Andorrà (COA) va efectuar ahir el lliurament dels diplomes olímpics als atletes Pol Moya i Duna Viñals, que van participar aquest estiu en els Jocs del Mediterrani, a Orà, i en el Festival Olímpic de la Joventut Europea, a Banská Bystrica (Eslovènia). Els dos representants de la Federació Andorrana d’Atletisme (FAA) van rebre els seus respectius xecs: per una part, 5.000 euros per a Moya en obtenir la 5a plaça en els 1.500 metres amb un temps de 3.43.58 als Jocs del Mediterrani; i 2.500 euros per a Viñals, per la 5a plaça obtinguda en els 400 metres tanques amb un temps de 61.58 als EYOF de Banská Bystrica.


L’entrega va estar encapçalada pel president del COA, Jaume Martí, així com del sotsdirector de Banca País d’Andbank, Josep Maria Cabanes, a més de familiars i entrenadors dels esportistes. Els xecs són una recompensa econòmica a la posició assolida per cada esportista que s’atorga segons el barem que estipula cada Comitè Olímpic nacional, i tant Martí com Cabanes van manifestar que «tot i la joventut, són atletes que s’estan preparant molt bé i que amb esforç i ajuda, també dels pares, podran obtenir bons resultats si segueixen en aquesta línia».


Pel que fa als atletes, Moya es va mostrar content i satisfet pels resultats aconseguits el passat 2022, declarant que «rebre un reconeixement com aquest, i aquest premi, sens dubte és molt important i ens ajuda de cara a poder continuar treballant i millorant els nostres resultats». La que és una de les puntes de llança de la FAA té els Jocs dels Petits Estats de Malta al cap, i com a objectiu principal, però també té el desig de fer bons resultats en el Campionat d’Europa i lluitarà, «tot i que és més complicat», per aconseguir la mínima pels Mundials.


Moya va deixar clar ahir que s’ha catalogat com un «migfondista» i alternarà les distàncies de 800 i 1.500 metres. «Ja toca batre aquest any el rècord del meu pare en els 1.500 metres», va dir el corredor entre somriures, però encara no té decidida quina serà l’especialitat per la qual apostarà més aquest 2023.


Per la seva part, Viñals també va rebre el premi amb gratitud, i té clar que «aquest 2023 vull estar el més a prop possible del podi en els Jocs dels Petits Estats, que seran a Malta». La jove atleta debutarà en aquesta mena de competició, sent els seus primers Jocs, però aquest context no li treu ni una mica l’ambició per fer coses grans. La FAA té en compte el potencial de Viñals, que se centrarà al 100% en la disciplina dels 400 metres tanques que tantes alegries li va donar el passat any.

 


Pendents de Malta 2023

 

Els Jocs dels Petits Estats de Malta 2023 s’acosten cada vegada més i, segons va declarar ahir Martí, Andorra presentarà una delegació «més nombrosa que en anteriors ocasions». L’entrada del rugbi a set (amb conjunt masculí i femení) en el calendari competitiu i l’elevat volum de la resta d’esports d’equip elevarà el nombre de participants andorrans.


Tanmateix, i per aquest precís motiu, el president del COA va explicar que «no sabrem els esportistes que portarem fins a haver parlat amb el Govern sobre el pressupost». L’augment del cost dels vols i els bitllets, així com l’allotjament, suposen un hàndicap per al país en una cita que s’espera que sigui d’allò més beneficiosa per a l’esport tricolor. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT