PUBLICITAT

Sergio Dalma porta el repertori italià al Colors de Música

  • Omara Portuondo i Chucho Valdés oferiran un concert amb regust d'homenatge
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
El concert de Sergio Dalma al Centre de Congressos d'Andorra la Vella. Foto: TONY LARA

Sergio Dalma serà l'encarregat d'obrir la 27a edició del Festival Internacional Colors de Música d'Escaldes-Engordany. El concert tindrà lloc el pròxim 7 d'abril, a la sala del Prat del Roure, i servirà perquè el cantant sabadellenc presenti el seu últim disc, Via Dalma, on interpreta grans èxits de la cançó italiana. La següent actuació anirà a càrrec d'Omara Portuondo i Chucho Valdés que, després de tretze anys, es retroben als escenaris en una gira que els serveix per presentar el seu últim projecte discogràfic: Omara & Chucho.

Fins aquí, el cartell que el Comú d'Escaldes pot avançar. I és que, tal com va admetre la consellera de Cultura, Núria Barquín, les restriccions pressupostàries imposades per les finances de la corporació fan que el festival s'hagi d'anar lligant «més a poc a poc», analitzant l'oferta i el catxet dels artistes que finalment es contracten. «L'objectiu és oferir qualitat amb el pressupost de què es disposa», va afirmar Barquín. De cara al primer semestre, s'han volgut assegurar la jugada –tot i que sempre hi ha marge per a la incertesa– amb un Sergio Dalma que «amb aquesta gira, està omplint a tot arreu on va» i un duo consolidat amb dècades de bona música.

veu trencada / «Amb una veu característica, trencada», tal com la va qualificar la consellera de Cultura, sembla inevitable que Sergio Dalma, tard o d'hora, es decidís a interpretar els grans èxits italians. Dalma confessa que, quan vivia a casa dels seus pares, sonaven des d'Adriano Celentano fins a Cocciante, «unes veus trencades que el van marcar i, sobretot, les melodies que el van empènyer a estudiar cant clàssic i l'idioma italià».

El projecte italià de Sergio Dalma comença a materialitzar-se a partir del 2009, amb un repertori que inclou els temes Tú, Yo caminaré, El jardín prohibido i De amor ya no se muere, entre d'altres. El disc Via Dalma el va gravar a Milà (al 33 Studio), amb el productor musical Claudio Guidetti.

D'altra banda, «dos dels millors ambaixadors de la cultura cubana», és a dir, Omara Portuondo i Chucho Valdés seran els encarregats de presentar un projecte que és un homenatge a totes aquelles persones que han marcat la seva trajectòria artística –començant pel pare de Chucho, Bebo Valdés, i continuant per un compositor com César Portillo de la Luz.

En la presentació d'aquest treball, Omara i Chucho confessen que «més que oferir un duet entre veu i piano, aprofiten els seixanta minuts de música per dialogar, per afegir alguna cosa al que diu l'altre, per subratllar un sentiment». El pianista cubà ho resumeix d'aquesta manera: «Omara de vegades canta i de vegades diu. I en aquest disc hem volgut que prevalgués l'expressió per sobre d'altres qualitats»

El concert d'Omara Portuondo i Chucho Valdés serà el 5 de maig. Encara que les entrades per a aquesta actuació encara no estan a la venda, les que sí que ja es poden adquirir són les del concert de Sergio Dalma, al Comú i a les oficines de turisme.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT