Esteve finalitza 50è als 20 quilòmetres persecució

El de la FAE recupera un total de sis posicions a la general del Tour d’Ski

Esteve durant la cursa d’ahir.
Esteve durant la cursa d’ahir. | Modica / Nordic Focus

La segona i última jornada a Oberstdorf (quarta del Tour d’Ski) va presenciar ahir la recuperació d’Irineu Esteve, que va remuntar sis posicions a la classificació general després de la cursa dels 20 quilòmetres persecució. Si el dimarts acabava la prova dels 10 quilòmetres individuals en clàssic com a 46è a la general, ahir el de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va aconseguir recuperar per pujar, a falta de les proves de Val di Fiemme, fins a la 40a posició.

Esteve va travessar la línia de meta fent el 50è millor temps a la cursa dels 20 quilòmetres persecució que va tancar els dos dies programats a l’estació alemanya d’Oberstdorf. L’andorrà va marcar un crono acumulat (sumat el temps perdut el dia anterior) de 43.38,4 a 2.02,6 del primer, mentre que en la cursa en si de 20 quilòmetres va quedar el 50è amb un registre de 41.34,4.

«No sortim contents d’aquestes etapes. Eren clau per lluitar per una bona posició a la general, i se’ns ha ficat molt costa amunt», va declarar el tècnic de fons de la FAE, Joan Erola.

Esteve és 40è a la classificació general del Tour d'Ski, amb un crono total d'1.34.49,0, a 3.47,0 del primer classificat, que és el noruec Johannes Hoesflot Klaebo (1h31.02,0) i a 55 segons de la 30a plaça que ocupa el suís Beda Klee (1.33.54,0).

La resta de curses del Tour d'Ski

El Tour d'Ski marxa ara a Itàlia, a Val di Fiemme, on se celebraran tres curses finals. El divendres 6, l’sprint en clàssic, per continuar el dissabte 7 amb els 15km en sortida massiva en clàssic, i tancar el diumenge amb els 10km de sortida massiva també, en lliure, per pujar l’Alpe Cermis.

Resultats d’Esteve al Tour d'Ski

Irineu Esteve competeix al Tour d'Ski des del 2019 quan va finalitzar 24è. Després va ser 23è al 2020, 22è al 2021 en el que és fins ara el seu millor resultat en la classificació general del Tour, i va tancar el 2022 amb la 26ª posició final.

Resultats d’aquesta temporada a la Copa del Món

El fondista andorrà ha competit aquesta temporada a cinc proves de la Copa del Món i entrant a la zona de punts. A Ruka (Finlàndia) va obrir la temporada al novembre amb la 29a posició als 10km en clàssic. Després va ser 15è a la cursa dels 20km persecució (21è sumant el resultat acumulat del dia anterior als 10km). La Copa del Món es va traslladar ja al desembre a Lillehammer (Noruega), on Esteve va ser 49è als 10km lliures i 33è als 20km clàssics amb sortida massiva. L’última cita de la temporada al circuit de la Copa del Món es va celebrar a Davos el passat18 de desembre, quan Esteve va ser 28è als 20km en lliure.