Lluitador

Irineu Esteve finalitza la cursa dels 10 quilòmetres individuals en clàssic sent 59è tot i els problemes físics

Per David Sansaloni

Irineu Esteve durant la cursa dels 10 quilòmetres individuals en clàssic d’ahir, al Tour d’Ski. | Modica / Nordic Focus

Irineu Esteve va tornar a demostrar ahir que està fet d’un altre material, el qual només posseeixen aquells capacitats per competir en les curses de la més alta elit de l’esquí de fons. L’estació de Val Müstair (Suïssa) va deixar l’andorrà en la 32a posició a la general del Tour d’Ski abans de la doble cita que el calendari ha programat per a Oberstdorf.

A l’estació alemanya es va disputar ahir la cursa dels 10 quilòmetres individuals en clàssic, a la qual Esteve va arribar físicament dèbil després de passar una nit complicada. Amb tot, el de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va lluitar fins al final per acabar el recorregut i mantenir-se a la competició, que avui viurà la cursa de 20 quilòmetres persecució, sent 59è i situant-se 46è a la general.

El fondista tricolor es va presentar a la línia de sortida després de patir molt mala nit, amb una indigestió que no li va permetre descansar en condicions i que, per descomptat, no li va donar l’opció d’estar al 100% a la sortida. Així, ja als primers quilòmetres va quedar clar que no havia de ser un bon dia. Al punt de control de 2,1 quilòmetres, Esteve va marcar el 75è temps i va perdre 38 segons, mentre que una mica més endavant, en els 5,2 quilòmetres, va recuperar algunes posicions per marcar el 69è crono amb 1.13,8 de temps perdut.

En el quilòmetre 8,3, la pèrdua de temps ja va ser d’1,56,7, però l’andorrà estava millorant a poc a poc fins a col·locar-se 61è. Finalment, gràcies a un últim esforç va arribar a la línia de meta remuntant encara més posicions, en acabar els 10 quilòmetres sent 59è, amb un temps de 23.42,6, a 2.04,1 del guanyador, que ahir va ser novament el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, amb un 21.38,5.

D’aquesta manera, Esteve és ara 46è a la classificació general del Tour d’Ski, amb un crono total de 53.15,0, a 3.48,0 del primer classificat, que és el noruec Johannes Hoesflot Klaebo (49.27,0), i a 50 segons de la 30a plaça que ocupa ara el suís Candide Pralong (52.25,0).

En acabar la jornada, el responsable i tècnic de la secció d’esquí de fons de la FAE, Joan Erola, va declarar que, efectivament, «ha estat un dia complicat, perquè aquesta nit alguna cosa li ha caigut malament [a Esteve], no ha dormit gaire, ha vomitat un parell de vegades, i ha arribat al matí amb males sensacions abans de la cursa». No obstant això, l’escenari requeria la participació del corredor del Principat, i així ho va tenir clar l’esportista i el seu equip. «Possiblement, en altres condicions no sé si haguéssim corregut, però sent el Tour, si volíem continuar, havíem de córrer. Dins del que cap, al final, encara s’ha defensat bastant bé. Tampoc no hem sigut gaire bons amb el material i no érem molt competitius en aquesta jornada. Avui se’ns ha ajuntat una mica tot. A veure si demà [avui] s’aixeca amb millors sensacions, i en skating podem fer una bona cursa», va detallar el tècnic de la FAE.

L’estació d’Oberstdort acollirà avui els 20 quilòmetres persecució en lliure per tancar la doble etapa alemanya. D’allà, el Tour d’Ski tornarà a viatjar, i en aquest cas ho farà cap a Itàlia, a Val di Fiemme, on se celebraran les tres curses finals.