PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

S’acaba el Dakar

Albert Llovera i Margot Llobera es veuen obligats a posar punt final al Dakar 2023 a causa d’una avaria

Per David Sansaloni

Llovera-Llobera-Vojkovsky al Dakar 2023.
Llovera-Llobera-Vojkovsky al Dakar 2023. | @albertllovera

Albert Llovera va posar ahir punt final al Dakar 2023. La notícia, amarga per a l’equip en el qual també estava l’andorrana Margot Llobera, va arribar massa aviat, concretament en l’etapa 1, quan a falta de 60 quilòmetres per finalitzar la prova una pedra va quedar enganxada entre la carcassa i el protector del diferencial, provocant el seu bloqueig.


En aquesta ocasió, l’obstinació i la implicació habitual de Llovera i l’equip Fesh Fesh no van ser suficients per a continuar competint al Dakar 2023. Després d’un inici esperançador en aquesta etapa inicial, en la qual Llovera-Llobera-Vojkovsky van superar a diversos rivals, la progressió es va parar de cop a causa d’un dels paranys (en forma de pedra) del recorregut, que va foradar la carcassa del diferencial. Cal esmentar que l’etapa era considerada pels organitzadors (A.S.O.) un recorregut sense grans dificultats, però el Dakar va deixar clar una vegada més que les sorpreses poder aparèixer en qualsevol instant.


Una vegada a l’assistència, els tècnics de Fesh Fesh es van posar a realitzar les comprovacions pertinents per a veure el que havia succeït. «Una pedra enganxada en la carcassa protectora del diferencial ha estat el motiu perquè es produís un forat en un dels conductes d’oli i deixés sense lubrificant el diferencial, motiu pel qual hem hagut de deixar la cursa», va explicar Llovera.


Amb la ràbia i impotència encara presents en tots els integrants del conjunt, el pilot d’Andorra va afegir que «vam començar la prova amb un ritme competitiu, sense arriscar massa, molt per sota del nostre límit, però la prudència inicial no ha estat suficient. És increïble que un fet fortuït com aquest hagi estat tan determinant per a nosaltres i el nostre equip».

 

 

 

Records del 2022

 

La sort sembla no estar al costat de Llovera, i és que en aquesta ocasió tampoc ha pogut demostrar la seva conducció en el Dakar, tal com va passar l’últim any. Cal recordar que en l’edició del 2022, l’andorrà va haver d’abandonar en patir un accident durant la quarta etapa. L’Iveco va xocar de front amb una zona de dunes, fet que va provocar la destrossa de la part frontal del camió. Tot i els esforços dels mecànics, el vehicle no va estar enllestit per a la cinquena etapa, per a, posteriorment, acabar amb la decisió d’abandonar.


El Dakar 2023 semblava una nova oportunitat per demostrar i, sobretot, poder viure l’experiència de la competició de motor més exigent del món fins al final. Malauradament, aquest cop no ha estat cap factor humà el que ha decidit posar punt final a l’aventura d’oncle i neboda tricolor, fet que encara deixa un regust més amarg.


La competició ha colpejat amb duresa Llovera, però «el Dakar és així», ha dit en més d’una ocasió el pilot. La nota positiva quedarà en el fet d’haver pogut veure, encara que fos durant un breu període de temps, dos andorrans, i família, formant equips dins d’una mecànica de competició al desert saudí. Les mostres de suport i afecte es van anar sumant a les xarxes socials, i ara només queda pensar en el 2024. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT