PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Criteri favorable del Govern a la revisió de taxes de l’AQUA

Els imports preveuen les funcions de l’ens, com els plans de noves universitats

Per El Periòdic

A l’esquerra, la directora de l’AQUA, Marta Fonolleda.
A l’esquerra, la directora de l’AQUA, Marta Fonolleda. | CONSELL GENERAL.

El Govern ha emès un criteri favorable a la proposició de llei de modificació de les taxes de l’Agència de qualitat de l’ensenyament superior (AQUA) que pretén crear noves taxes i actualitzar els imports actuals tenint en compte l’augment de les funcions de l’ens, segons es va informar ahir a través del Butlletí del Consell General. D’aquesta manera, segons es fa notar des de l’Executiu, el maig d’aquest any es va impulsar el decret pel qual s’aprova el reglament d’autorització d’universitats i altres institucions d’ensenyament superior privades, que encomana a l’AQUA l’avaluació dels plans estratègics de creació i implantació de les noves universitats o institucions d’ensenyament superior. Per tal d’adaptar-se al nou marc normatiu, «i poder avançar en el desenvolupament de les funcions de l’AQUA creant avaluacions per a centres i institucions d’ensenyament superior, s’ha copsat la necessitat de crear noves taxes i actualitzar els imports de les actuals», es posa en relleu en el criteri.

Així doncs, les taxes per a l’avaluació i acreditació per a l’aprovació d’un pla d’estudis és de 3.000 euros; per a la renovació d’un pla d’estudis és de 2.000 euros; per a la  modificació substancial d’un pla d’estudis existent és de 300 euros i per al seguiment d’un pla d’estudis existent és de 300 euros. Pel que fa als centres i institucions, l’avaluació del pla estratègic de creació i implementació d’una universitat o d’una institució d’ensenyament superior privades té un cost de 7.500 euros; l’avaluació i acreditació institucional és de 5.000 euros i la renovació i acreditació institucional és de 2.500 euros. Aquesta modificació entrarà en vigor quan es publiqui al Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). 

Des de l’Executiu es recorda que l’AQUA va ser creada el novembre del 2006 i que el 2016 es va impulsar la llei de creació de l’ens «a fi d’assegurar-ne la independència, la transparència i la professionalitat, i possibilitar-ne el reconeixement internacional». Posteriorment, el 2021, es va impulsar la llei de taxes per dotar-la d’una nova «font d’ingressos que permet un millor desenvolupament de les funcions que té atribuïdes», una llei que ara es vol modificar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT