El MoraBanc s’acaba imposant de 19 punts, però pateix més del compte per superar un Oviedo combatiu

Per Albert Belis

Una jugada d’atac sota cistella del partit d’ahir a la Bombonera.
Una jugada d’atac sota cistella del partit d’ahir a la Bombonera. | BCA / D. C.

Marcador enganyós el d’ahir a la Bombonera, on el MoraBanc va patir més del compte per doblegar un Oviedo combatiu que va plantar cara la major part del partit. Així, els andorrans van obtenir més premi del merescut (79-60) i continuen, d’aquesta manera, en la lluita pel lideratge de la competició, a l’espera del resultat del Palència, que avui s’enfronta al Força Lleida.

A la primera part, els homes de Natxo Lezkano van sortir una mica adormits, potser per allò de les festes de Nadal. Per això, els asturians agafaven petits avantatges (2-9, 4-11). Fins i tot Maric va haver d’anar a la banqueta perquè es va carregar amb dues faltes, després d’una personal en atac força rigorosa. Amb un Oviedo més convençut i més veloç en els primers minuts (8-20), els andorrans es van refer amb dos triples consecutius i una defensa zonal que no va donar els seus fruits per als visitants. Al final del primer quart els locals van arreglar el marcador (22-24).

A l’inici del segon quart, el MoraBanc va assolir el primer empat en el marcador (24-24) i, un minut després, un 2+1 de Dee va col·locar el primer avantatge per als andorrans (27-24). En el transcurs del quart, la igualtat va presidir l’enfrontament, però a la recta final del primer temps l’Oviedo es va tornar a avançar amb dos triples seguits: 37-39 al descans.

Al segon temps, de seguida els andorrans es van posar per davant, però sense diferències significatives (43-39, 50-46). Una antiesportiva dels visitants va permetre Rafa Luz anotar quatre tirs lliures consecutius. A més, Dos Anjos va trencar el cèrcol contrari i va situar en el marcador el màxim avantatge (+10), a l’equador del tercer quart. Una segona antiesportiva per a l’Oviedo i dues tècniques per als locals, a Rafa Luz i Rubio, van deixar el lluminós amb 11 punts d’avantatge per al MoraBanc al final del tercer quart (61-50). Sens dubte, un concert de xiulets per part dels àrbitres un pèl exagerat, ja que ben bé s’haurien pogut estalviar alguna acció poc clara.

Al darrer quart va començar amb una nova tècnica, aquest cop per a la banqueta tricolor, amb cara de no entendre res inclosa per part de Lezkano, que va demanar explicacions. Un MoraBanc que es creixia anava agafant avantatge (+13), però l’Oviedo va retallar diferències, fins a situar-se a només vuit punts. En aquest moment, el temps mort del tècnic basc va servir per posar tothom a lloc i finalment els andorrans, amb Maric com a estrella, van acabar el partit traçant una distància excessiva per als mèrits d’uns i altres.