PUBLICITAT

Andres continua imparable a Grau Roig i té el títol ben lligat

  • Treu cinc minuts a Kuhn i només un accident podria impedir-li guanyar la Pirena
EL PERIÒDIC
GRAU ROIG

Periodic
Un dels múixers, durant l'etapa d'ahir a Grandvalira-Grau Roig. Foto: JORDI FELIU

De nou Tom Andres. El gran favorit està intractable en el moment de la veritat en la Pirena Advance 2011 i ahir va tornar a guanyar la complicada etapa de Grau Roig per deixar el títol pràcticament sentenciat.

El múixer alemany (Gaes/Josera) va volar sota una copiosa nevada en una segona etapa andorrana de nou en territori Grandvalira curta (12 quilòmetres) però rapidíssima i de gran esforç físic.

Andres va acabar per davantseguit del navarrès Íker Ozcoidi (Gaes/Ternua) i del també alemany Karl Habermann (Advance). Per darrere ha quedat el gran i sorprenent rival del favorit en aquesta Pirena, Ullrich Kuhn (Advance), que en aquesta recta final de la ruta no ha pogut mantenir el ritme endiablat que va mostrar en les primeres jornades. Així doncs Andres té pràcticament assegurada la revàlida del títol ja que compta amb més de 5 minuts d'avantatge en la general respecte deñ sei compatriota i Ozcoidi, que de nou ha recuperat la plaça de podi, també s'assegura una posició entre els tres primers ja que té a Habermann a més de dos minuts.

MARTHY, COM ANDRES / En la categoria de gossos nòrdics la suïssa Sibylle Marthy també va estar intractable i possiblement va donar el cop de gràcia. Una vegada més les característiques alpines del traçat l'han beneficiada i ha completat l'etapa amb un minut i mig de marge sobre el seu gran rival, Lázaro Martínez (Lazaro's Team/Prullans.net). Al català –gran expert en descensos ràpids– li va faltar un tram més llarg de baixada per poder compensar el temps que la suïssa li ha pres en la pujada, que com s'ha comprovat en aquesta Pirena són la seva especialitat. La diferència de pes entre els dos va ser decisiva en aquestes etapes amb pronunciades pendents.

Avui continua la carrera fins arribar a la Molina amb la penúltima etapa, una altra de postal que es disputarà com sempre a Naturlàndia-la Rabassa i que tindrà 18 quilòmetres de recoerrregut.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT