PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Grandvalira preveu assolir xifres similars a les del Nadal del 2019

Les estacions tenen un pla de contingència per fer front a talls en el subministrament elèctric

Per Victoria Gómez Pérez

L’estació d’Ordino Arcalís durant un dels dies del pont de la Puríssima.
L’estació d’Ordino Arcalís durant un dels dies del pont de la Puríssima. | Grandvalira Resorts

A l’espera del balanç definitiu que es farà després de Reis, Grandvalira preveu assolir per aquestes festes xifres similars a les del 2019. Així ho va manifestar el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, tot assegurant que el pronòstic abans de Nadal ja era «excel·lent». «Les previsions són fantàstiques, no només a les estacions d’esquí, també als hotels, que en molts casos superen el 80% d’ocupació», va assenyalar. I és que el Principat, malgrat les altes temperatures de les últimes setmanes, gaudeix de les millors condicions de neu del Pirineu, tot i que només Ordino Arcalís ha pogut obrir fins ara al 100%. «Pal Arinsal està al 85% i Grandvalira té entre 130 i 140 quilòmetres esquiables», va apuntar Moreno, que va afegir que si bé és cert «que no neva», a la nit es pot fabricar neu «de qualitat». En definitiva, «els esquiadors, s’han trobat –i es trobaran durant tota aquesta setmana– amb bon temps, bona neu de cultiu i totes les terrasses de les pistes obertes amb novetats de restauració per a totes les butxaques», va resumir.

Quant a la implantació del forfet únic, encara és aviat per fer una valoració, però ja fa un parell de temporades que les estacions del país funcionen mitjançant preus dinàmics que varien segons l’anticipació amb què es compra i de la demanda de cada moment. «Hem de veure com evoluciona [el forfet únic] i no només pel que fa a la venda del producte, sinó també el seu ús. És a dir, volem analitzar si algú que compra l’Andorra Pass a Soldeu, es mou a altres estacions, quants dies s’hi queda, etc.», va assenyalar el director de Grandvalira Resorts. En aquest sentit, cal recordar que enguany hi ha tres abonaments: l’Andorra Pass, que dona accés a totes les estacions, el Nord Pass, que engloba les valls del Nord, amb Pal Arinsal i Ordino Arcalís, i el Mountain Pass, per a la pràctica d’esquí de muntanya i raquetes.

D’altra banda, un dels protagonistes d’aquesta temporada és l’estalvi energètic, un compromís que els dominis tenen des de fa anys. De fet, Arcalís és capaç de produir tota l’energia que necessita i l’excedent s’injecta a la xarxa general. La resta, hi continua treballant amb pas ferm amb la construcció de la central hidroelèctrica de Grau Roig, la instal·lació de plaques solars disponibles en vuit edificis o els punts de recàrrega de vehicles elèctrics. «Invertim en energies verdes perquè pretenem aconseguir el màxim percentatge d’autoproducció i ser capaços de produir allò que consumim», va indicar Moreno. En relació amb una hipotètica interrupció del subministrament, Grandvalira Resorts compta amb un pla de contingència que, «tot i que esperem que no arribi, ens permet estar preparats davant de qualsevol situació». Així mateix, s’ha de tenir present que fa un parell de setmanes, el director general de FEDA, Albert Moles, va reconèixer que la possibilitat de talls és «real», però que es realitzarien de manera «ordenada i planificada», perquè grans magatzems, hotels i estacions d’esquí poguessin gestionar-ho amb antelació.

Finalment, i davant l’auge de l’après-ski que aquesta temporada ha arrencat amb més força que mai, Moreno va considerar que des de Grandvalira no es ven només una oferta d’esquí, sinó «tota una experiència», que també inclou oci i gastronomia. Així, l’Abarset s’està posicionant com un dels millors d’Europa, «amb unes molt bones xifres [d’afluència i econòmiques] i molta oferta de música». «Estem completant els aforaments i venent amb anticipació la majoria de concerts i festivals i hi ha una gran acceptació per part del públic», va celebrar Moreno. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT