PUBLICITAT

Andorra la Vella

El liderat, en joc

El MoraBanc s’enfronta a un Oviedo a l’alça a l’espera del resultat del rival al capdavant de la classificació

Per Albert Belis

Una jugada d’atac del MoraBanc del darrer partit a casa dels andorrans.
Una jugada d’atac del MoraBanc del darrer partit a casa dels andorrans. | BCA / D. C.

El darrer partit de l’any al Poliesportiu d’Andorra enfrontarà avui el MoraBanc amb l’Alimerka Oviedo (20.00 hores), en un partit de la jornada 14 de la Leb Or. El liderat de la competició, compartit entre els andorrans i el Palència –que jugarà divendres contra el Força Lleida– estarà en joc davant els asturians. A priori, si es mira la classificació, semblaria un partit fàcil per al MoraBanc, amb 12 victòries, ja que l’Oviedo es troba en la quinzena plaça, amb només quatre partits guanyats. Ara bé, la dinàmica del conjunt visitant, amb un veterà del bàsquet català a la banqueta com Trifon Poch, era de set derrotes en els set primers partits, però després ha guanyat quatre dels darrers sis, així que el MoraBanc haurà de sortir a jugar amb tota la concentració possible si vol que la victòria es quedi a casa. 

El partit serà especial per al tècnic local, Natxo Lezkano, que ha entrenat el rival d’avui les tres darreres temporades. El mateix es pot dir d’Alexis Bartolomé, que juga contra el seu exequip, i encara més especial serà per a Jandro Gonzàlez, l’entrenador ajudant, que jugarà contra el seu club de tota la vida. 

«Sens dubte, serà un partit especial per a mi, ja que m’enfronto a l’Oviedo, però ho serà més quan juguem allà, perquè veuré moltes cares conegudes», va matisar. Així doncs, «serà un enfrontament important més contra un bon equip que ha experimentat molts canvis i que es troba en un molt bon nivell de joc». D’aquesta manera, va afegir l’entrenador basc, «espero un partit de ritme alt i dinàmic, ja que ells busquen el joc directe amb ràpids contraatacs, així que haurem de tenir un bon balanç defensiu i continuar amb el camí que hem iniciat enguany», va demanar.

Lezkano, que encara té la baixa del lesionat Tobias Borg, va fer balanç de la primera meitat de la temporada, tot i que encara queden alguns partits per acabar la primera volta. «Estem jugant bastant bé i la idea que tenia al principi és bastant la que veig ara reflectida a la pista; m’agrada l’actitud dels jugadors, perquè busquen a diferents companys, i respectem i compartim la pilota. A més, no especulem i juguem a un ritme alt, tot i que encara hi ha marge de millora», va vaticinar. Sobre Borg, va apuntar que la lesió «va a poc a poc» i «l’important és que no faci passes enrere. És una lesió atípica, així que esperem que es recuperi bé. Mentrestant, hem de continuar creixent sense ell i quan es reincorpori, amb ell», va afirmar.

PUBLICITAT
PUBLICITAT