PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Detenen un home de 36 anys per trencar el mobiliari i material informàtic d’una pensió

La Policia arresta un total de vuit persones durant el cap de setmana

Per El Periòdic

Un control policial.
Un control policial. | Policia d'Andorra

La Policia va detenir la matinada de dissabte a diumenge a Andorra la Vella un home resident de 36 anys, com a presumpte autor d’un delicte contra l’honor i el patrimoni. Els agents van ser requerits perquè un individu estava «causant aldarulls» i «donant cops de puny al vidre d’un establiment», segons va informar ahir el cos d’ordre en un comunicat. En el moment de ser identificat, l’home, «lluny de col·laborar», va reaccionar de manera «desproporcionada» i va injuriar els agents. Minuts més tard, segons el relat policial, un testimoni va assegurar que havia vist l’home unes hores abans a l’interior de la recepció d’una pensió d’Escaldes-Engordany, «trencant tot el mobiliari i altres materials de caràcter informàtic», uns danys avaluats en més de 600 euros, segons l’enquesta efectuada per la Policia.

El cos policial ha detingut durant el cap de setmana de Nadal un total de vuit persones per presumptes delictes contra l’administració de justícia, la seguretat col·lectiva, la llibertat sexual, el patrimoni, l’honor, la llibertat, la funció pública i la integritat física i moral. Precisament, també destaca la detenció a Canillo, la matinada de dissabte, d’un home de no resident de 58 anys per un delicte contra la lliberta sexual.

A més, la matinada de diumenge es va detenir una dona resident de 33 anys, com a presumpta autora dels delictes contra l’honor, la llibertat, la funció pública, i la integritat física i moral. Els fets van passar quan una patrulla efectuava un control rutinari a un individu en les proximitats d’un local d’oci nocturn de la capital. En aquell moment, segons la Policia, la dona es va acostar als agents per recriminar-los el motiu del control. Tot seguit, se li va demanar en reiterades ocasions que s’allunyés per motius de seguretat, fent cas omís de les indicacions de la patrulla. Un cop va ser controlada per manca de col·laboració, va reaccionar «de manera desproporcionada», amb injúries, amenaces, resistència i cops envers els agents.

A banda d’això, el cos d’ordre va detenir dues persones per crebantar una ordre de privació del permís de conduir. La primera detenció es va produir la tarda de divendres passat a Andorra la Vella, quan un home resident de 52 anys va ser arrestat arran d’una infracció del Codi de circulació. La segona va tenir lloc a Escaldes-Engordany, i en aquest cas es va tractar d’un home resident de 38 anys.

Finalment, pel que fa a les detencions per conduir sota els efectes de l’alcohol o les drogues, durant el cap de setmana, es van arrestar un total de tres persones. Dos homes residents de 19 i 35 anys, amb taxes de 0,87 i 1,02 g/l. respectivament, i un home resident de 46 anys, per refusar sotmetre’s a la prova d’alcoholimetria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT