PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’exposició ‘Desfragmentar per crear’ arriba al Thyssen

El museu i l’escola d’art de la capital seguiran col·laborant

Per El Periòdic

La inauguració de l'exposició.
La inauguració de l'exposició. | ANA / M. F.

Després d’haver estat gairebé un mes exposada al vestíbul del Centre cultural la Llacuna, Desfragmentar per crear, la mostra que els alumnes de l’escola d’art d’Andorra la Vella han fet inspirant-se en la mostra Made in Paris, arriba al museu Carmen Thyssen Andorra. Es podran veure fins al 8 de gener i en la inauguració de l’exposició es va destacar la voluntat que la col·laboració entre l’escola i el museu es mantingui en el futur.

De fet, aquesta mostra és el resultat de la tercera cooperació entre el centre educatiu i el museu, i tant la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, com la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, van subratllar les sinergies que s’han creat i els bons resultats obtinguts. «El projecte de col·laboració està en l’agenda del Carmen Thyssen, i és una cita que volem que es perpetuï perquè crea una sinergia positiva», va valorar Riva, que va remarcar el fet que l’exposició del museu serveixi per «motivar i generar inspiració» en els alumnes i alhora el fet de «tenir obres de gent de casa» apropi «més» el museu a la ciutadania. Per tant, va destacar que es vol continuar impulsant aquesta col·laboració i fins i tot fer-la extensiva a altres centres de formació cultural. Riva va incidir també en les nombroses propostes que el museu acull per fer arribar l’art «a les noves generacions».

Al seu torn, Marsol va valorar la gran qualitat de les obres i que, per tant, es demostri que l’escola «progressa més que adequadament». Així, va reiterar el suport del comú al centre formatiu que «tantes satisfaccions» dona i forma «tanta gent». La cònsol major de la capital va remarcar la intenció que la col·laboració entre el Thyssen i l’escola es mantingui perquè als alumnes «els agrada» i, d’aquesta manera, també es col·labora a la «difusió» de l’equipament cultural. També va subratllar que per part del comú la proposta «continuarà segur».

La cap de l’escola d’art, Neus Mola, va explicar que es va demanar als alumnes triar una de les obres i, d’aquesta tria, escollir un fragment que els agradés ja fos per «la pinzellada, el color o la forma o perquè els suggeria alguna idea diferent», de tal manera que del fragment original se’n creés un altre. La «premissa» era que aquest fragment havia de ser de 20x20 i que es presentés en un díptic de tal manera que els dos fragments «s’emmirallessin» i hi hagués un «diàleg de formes, colors i conceptes».

PUBLICITAT
PUBLICITAT