PUBLICITAT

Andorra i Luxemburg acorden iniciar converses per signar un conveni de no doble imposició

  • Espot i Asselborn mantenen al Principat una reunió bilateral
17022011_espot
El ministre d'Afers Exteriors, Xavier Espot, i el viceprimerministre de Luxemburg, Jean Asselborn. Foto: ANA / J.A.G.
El ministre d'Afers Exteriors, Xavier Espot, i el viceprimer ministre de Luxemburg, Jean Asselborn, han acordat aquest dijous al matí iniciar les converses per signar un conveni de no doble imposició, segons han explicat en una roda de premsa posterior a la trobada. La delegació luxemburguesa i el ministre han acordat també aproximar comercialment els dos països facilitant l'acostament entre les respectives cambres de comerç. Així mateix, el viceprimer ministre luxemburguès ha dit que el seu Govern dóna suport a Andorra en les negociacions amb la Unió Europea (UE), de la qual el ducat luxemburguès n'és membre fundador.
Les principals decisions de la reunió s'han centrat en diversos punts, a banda de l'inici de converses per fer un conveni de no doble imposició entre els dos països. Així, Espot ha parlat de la voluntat dels dos governs d'incentivar "l'intercanvi de relacions comercials", fet que s'hauria de facilitar 'posant en relació les dues cambres de comerç", amb viatges de delegacions d'empresaris andorrans a Luxemburg o viceversa.

Un altre dels punts tractats ha estat el de les relacions entre Andorra i la UE i, en aquest terreny, Espot ha dit que ha fet una demanda als luxemburguesos "d'ajuda i cooperació del seu govern en el laboriós camí d'aproximació d'Andorra a Europa". En aquest punt, ha recordat el ministre, el Principat "com a Estat petit busca un lloc dins del marc europeu perquè vol ser a Europa sense perdre la seva identitat".

En la seva intervenció, el viceprimer ministre luxemburguès ha dit que el seu govern està disposat a "defensar la posició d'un país com Andorra" i ha reiterat que el Govern té "les portes obertes per parlar amb els nostres diplomàtics" a l'hora de negociar amb Brussel·les. Sobre les reformes en el sector financer i la confidencialitat, Asselborn ha destacat avenços en els últims anys.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT