PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany manté congelats els preus públics

A més, s’amplien les tarifes reduïdes per als col·lectius vulnerables

Per El Periòdic

Els cònsols escaldencs, Joaquim Dolsa i Rosa Gili, i la secretària, Sandra Tudó, ahir.
Els cònsols escaldencs, Joaquim Dolsa i Rosa Gili, i la secretària, Sandra Tudó, ahir. | ANA/M.F.

el Comú d’Escaldes-Engordany tampoc apujarà durant el 2023 les taxes i preus públics. Així es va decidir ahir en la sessió de Consell de Comú en què la mesura va ser compartida per majoria i oposició. Ambdues parts van coincidir a assenyalar que «el bon estat» de les finances comunals permet prendre aquesta decisió. D’aquesta manera, el cònsol menor, Joaquim Dolsa, va posar en relleu el fet que des que van arribar al comú l’actual majoria no ha apujat els preus vigents i que tenint en compte «la difícil situació actual s’ha decidit que es pot permetre el luxe de continuar amb la congelació». A més, s’amplien les tarifes reduïdes per a diferents col·lectius com les persones amb discapacitat, les famílies nombroses i les monoparentals. Aquest va ser un dels punts tractats en una sessió de Consell de Comú que va servir també per adjudicar un sistema de telegestió de l’enllumenat i la compra de nous llums i fanals i la remodelació de la sala polivalent del Prat del Roure, entre altres.

Concretament, amb el vot favorable de l’oposició, es va donar llum verda a l’adjudicació per un import de 122.000 euros a un sistema de telegestió de l’enllumenat que permetrà no només encendre i apagar els llums sinó també regular la seva intensitat. Aquest sistema s’afegeix a l’adjudicació de 260 llums per a camins, 380 llums per a la xarxa d’enllumenat públic i 100 pals rodons per un import de 171.900 euros per substituir molts dels llums de la parròquia que encara no funcionen amb led i que són antics. Tal com va destacar el conseller de Serveis, Joao Lima, es va «un pas més enllà» i s’opta «no només pel canvi dels llums» sinó també per un sistema que permeti una gestió eficient, regulant fins i tot la intensitat de tal manera que es pugui abaixar quan és de matinada. El cònsol menor va subratllar que amb aquest sistema es pugui «controlar» l’enllumenat amb un sistema informàtic, la qual cosa farà guanyar en eficiència.

Quant al Prat del Roure, com va comentar la cònsol major, Rosa Gili, es tiraran endavant treballs al sostre, ja que hi ha goteres, i també es milloraran aspectes relacionats amb la seguretat i el paviment. La voluntat és que els treballs comencin passades festes de tal manera que cap a la primavera estiguin enllestits, ja que tal com ha remarcat la cònsol major aquesta sala «està molt sol·licitada» i es vol tenir a punt perquè pugui acollir diversos actes. Des de l’oposició, Miquel Aleix va fer valdre que aquest manteniment és «una despesa necessària i important», ja que és una instal·lació que  té «una sèrie d’anys» i a més el fet que tingui una coberta plana també la fa una infraestructura amb certes dificultats.

D’altra banda, el Consell de Comú també va aprovar el reglament de la funció pública del comú, amb el suport de l’oposició. El text regula aspectes com la jornada laboral, els horaris, el temps de descans, els permisos, els triennis i els beneficis socials i tal com ha comentat la consellera de Recursos Humans, Magda Mata, inclou un permís per a les víctimes de violència de gènere i domèstica, segons informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT