PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Orgullós de l’equip

Sarabia defensa la feina i la imatge mostrada pels jugadors i cos tècnic tot i l’eliminació copera davant el Llevant

Per David Sansaloni

Els jugadors de l’FC Andorra celebren la victòria aconseguida a casa davant el Llevant, a la lliga.
Els jugadors de l’FC Andorra celebren la victòria aconseguida a casa davant el Llevant, a la lliga. | @FCANDORRA

L’FC Andorra es va acomiadar de la Copa del Rei donant guerra fins al final davant un Llevant (2-1) que serà un dels principals candidats a ascendir a la Primera Divisió (després de patir el descens l’any passat). D’aquesta manera, LaLiga SmartBank centrarà tota l’atenció de l’equip dirigit per Eder Sarabia, que just en acabar la trobada al Ciutat de València va ser d’allò més clar amb el que pensa que ha sigut el 2022 per al conjunt tricolor.


«Vam començar l’any a Valdebebas, perdent per 3-1 contra el Reial Madrid Castilla, i el finalitzem en aquest estadi, davant del Llevant, a la Segona Divisió i a punt de passar l’eliminatòria de Copa del Rei», va dir el tècnic basc, mentre afegia que «ho parlava abans de començar amb el president [Ferran Vilaseca] i altres membres del club i estàvem tots d’acord que no podíem estar en un millor lloc que no fos aquest». Més enllà del resultat, Sarabia va fer incís en el fet que «hem sigut capaços de creure que podíem eliminar a tot un Llevant. Ens ha faltat efectivitat, però marxo molt satisfet».


És ben sabut que la manera de veure el futbol d’Eder Sarabia dista una mica de les opinions més populars, optant pel positivisme a l’hora d’analitzar les diferents situacions que es donin durant un partit. Aquest vessant és el que fa que «se’m posen els pèls de punta només de pensar en el creixement que ha tingut aquest equip en un any de somni per a tots», va assenyalar l’entrenador tricolor, que en parlar de futbol no veu patiment, ja que «visc aquest món d’una manera diferent, gràcies en gran part als salvatges que tinc al vestidor [fent referència als jugadors] que em fan tremendament feliç».


L’aposta de l’equip és clara: continuar amb els peus a terra, amb humilitat, «creient en el nostre camí, en el que fem dia rere dia, confiant en tots els que estem en aquest vaixell, des del que cuida l’Estadi Nacional fins al president i tota la resta». La petició de Sarabia també va ser molt concreta, declarant que «ningú ens desperti d’aquest somni perquè crec que estem en el lloc perfecte per a fer coses molt maques».

 

 

Toca descansar

 

Així doncs, l’FC Andorra s’aturarà completament i l’equip podrà gaudir d’uns dies de descans. Concretament, el club ha posat com a data de tornada a la feina el pròxim dia 29, just abans de finalitzar l’any. Després, és probable que s’alternin dies específics de descans, però no seguits, amb l’objectiu principal de preparar com toca el pròxim partit de lliga.


En cas d’haver passat l’eliminatòria de Copa del Rei, els tricolor haurien tornat a competir ben aviat, el dia 4 de gener, però després de la desfeta amb el Llevant serà l’Oviedo el primer a aterrar al Principat el 2023, el dissabte dia 7 de gener, a partir de les 16.15 hores. Aquest duel esdevindrà també el començament de la segona volta de LaLiga SmartBank, que ja ha vist passar un total de 21 jornades, col·locant el tricolor en 10a posició, més a prop dels llocs de play-off que no pas dels de descens. Sarabia espera que els dies de descans serveixin per recuperar alguns dels lesionats com Petxa i Morer. 

 

 

Un dels equips revelació de la Segona Divisió

 

L’FC Andorra s’ha fet notar a la seva arribada a la categoria de plata del futbol espanyol. L’estil de joc, tan característic, ha propiciat que hagin arribat bons resultats, molts ells destacats com les victòries contra l’Eibar i el Granada, que van posar el focus sobre els tricolor. Pocs són els que avui dia no coneixen de les virtuts i debilitats del conjunt del Principat, que ha arribat a col·locar-se en zona de play-off en dues ocasions.

Aquesta barreja de fets ha portat que l’FC Andorra sigui uns dels equips revelació d’aquesta temporada, concretament el segon per darrer del Burgos, segons publica una enquesta del mitjà espanyol Marca. D’altra banda, Eder Sarabia i Sinan Bakis també reben protagonisme, com a entrenador destacat i com un dels millors davanters de la categoria.

PUBLICITAT
PUBLICITAT