PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Santañes embelleix les obres del centre cultural

El comú instal·la dos tòtems on la ciutadania hi pot deixar missatges

Per El Periòdic

Els panells que tapen les obres al Centre cultural i de congressos lauredià.
Els panells que tapen les obres al Centre cultural i de congressos lauredià. | ANA/M.R.

La plaça de la Germandat de Sant Julià de Lòria compta des d’ahir amb una nova intervenció artística que té per objectiu embellir les obres que s’estan duent a terme al Centre cultural i de congressos lauredià. Es tracta d’unes lones que s’han situat davant les obres i que s’han creat a partir d’un disseny cedit per part de l’artista Cecilia Santañes qui, el dia posterior a l’incendi que va afectar l’edifici lauredià, ja va expressar la seva intenció de contribuir en la causa a través de l’art. A més, a la plaça també s’hi han emplaçat dos nous tòtems perquè, qui ho desitgi, pugui deixar un missatge escrit amb relació a l’incendi o al centre cultural. «Volem que la ciutadania pugui expressar-se. Deixar per escrit com va viure l’incendi o amb què vol que s’acabi convertint aquest edifici després de la reforma», va apuntar ahir el cònsol major, Josep Majoral.

Santañes, que és coneguda pels seus dibuixos senzills, acolorits i afirma tenir una vinculació molt estreta amb aquest espai, segons ella, «emblemàtic», explicava que el dia de l’incendi ja se li va acudir una idea que va voler expressar a través de les xarxes socials. La iniciativa, en pocs minuts, va acumular un gran ressò. «Va agradar molt a la gent i, a partir d’aquí, em van venir a buscar per a dur a terme aquest projecte que dona un toc de llum a la foscor», relatava la il·lustradora. «Jo utilitzo l’art en aquest sentit, quan passa alguna cosa dolenta, m’ajuda a transmetre a través dels colors», afegia. Santañes, de fet, va afirmar que el Centre cultural i de congressos li desperta records especials vinculats amb la seva relació amb les arts, el teatre, i el seu pare, un escudellaire que va dur-hi a terme la seva primera exposició anys enrere.

Majoral, per la seva banda, va recordar que la reforma de l’edifici «serà costosa», però que «avança a bon ritme». Així mateix, va destacar que l’estructura manifesta tres tipus de danys: els desperfectes provocats per l’incendi, per l’aigua i pel fum, informa l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT