Reacció insuficient

L’FC Andorra paga car una primera meitat per a oblidar i s’acomiada de la Copa del Rei contra el Llevant

Per David Sansaloni

Almpanis intenta l’atac en una jugada del partit d’ahir de Copa del Rei entre el Llevant i l’FC Andorra al Ciutat de València. | @FCANDORRA

L’FC Andorra es va acomiadar ahir, ja no sols del 2022, sinó també de la Copa del Rey en perdre per 2-1 contra el Llevant al Ciutat de València en el partit referent a la segona eliminatòria de la competició del KO.

No ho tenia gens fàcil l’equip d’Eder Sarabia veient el context abans de començar la trobada, i és que el Llevant arribava en estat de gràcia, amb quatre partits sense saber el que és encaixar un gol, mentre que els tricolor van presentar algun que altre canvia a l’11 inicial, sent l’entrada de Marc Vidal a la porteria com el més destacat.

Els andorrans van proposar una pressió alta en els primers compassos, sense pegar cap pilotada i intentant enllaçar jugades verticals buscant Bakis com a referència en atac. Per la seva part, els valencians van buscar més el contraatac, apostant a una defensa més sòlida. La primera ocasió va ser pels tricolor, amb un xut de Pampín que va marxar a córner, però el Llevant va contestar ràpidament amb una jugada de Joni Montiel, que buscava Brugui, però va estar més atent Vilanova.

Malauradament, 10 minuts van tardar els blaugranes a fer mal. Una errada en la sortida de pilota de Marc Vidal va acabar amb l’esfèric als peus de Pubill, que va posar una centrada perfecta que va deixar passar molt intel·ligentment Wesley Moraes perquè Brugui sols hagués de posar el peu per fer l’1-0. La gerra d’aigua freda va servir per fer reaccionar els del Principat i a punt va estar Pastor d’empatar la trobada amb un remat de cap que no va trobar porteria.

Els contraatacs estaven sent el principal inconvenient al Ciutat de València, i és que el Llevant va tenir molt clar el seu plantejament de partit, i les pèrdues de pilota de l’FC Andorra en tres quarts de camp ocasionava unes curses llarguíssimes i perilloses amb Cantero, Pubill, Brugui o Moraes encarant la defensa tricolor. La balança va anar caient a poc a poc, cada vegada més, cap al costat local. Les possessions de l’FC Andorra no van ser suficient per crear vertaderes ocasions de perill. Passada rere passada fins que es perdia l’esfèric i s’havia de tallar l’embranzida dels jugadors del Llevant.

Aquest context va continuar a mesura que van anar passant els minuts i, com era de preveure, va arribar el segon per als locals. Un intent d’atac dels andorrans va acabar amb pèrdua als voltants de la porteria defensada per Joan Femenías. Cantero no s’ho va pensar gaire i va protagonitzar una cursa de porteria a porteria que va finalitzar amb un xut fortíssim, que va entrar per l’escaire de la meta defensada per Vidal (2-0). La superioritat del Llevant va durar fins al descans, amb un avantatge molt difícil de capgirar.

Ja en la represa, el signes vitals de l’FC Andorra van continuar tranquils, sense pressa, com si el partit anés empatat, esperant l’errada del Llevant que no semblava arribar mai. Els intents de realitzar una passada filtrada van ser desbaratats pels centrals blaugranes, mentre que Pastor ho va intentar amb u xut llunyà massa centrat. La més clara fins al moment va ser per a Iván Gil, que amb un bon tir no va trobar porteria per ben poc.

L’horitzontalitat de les passades dels tricolor van continuar provocant els contraatacs ràpids dels homes de Javi Calleja, però quan pitjor semblava el partit va aparèixer Iván Gil per donar esperança als de Sarabia. En un primer xut s’havia quedat molt a prop del gol, i en el minut 58 no va perdonar amb un nou golàs des de fora de l’àrea (2-1). Gil va encoratjar els seus companys i Bakis va tenir l’empat dos minuts després, però no va arribar amb comoditat a la passada de Germán Valera.

Bolcats amb tot, ni Bakis ni Almpanis van saber materialitzar dues oportunitats claríssimes, gairebé a porteria buida. El Llevant estava completament esborrat, però l’eficàcia de cara a la porteria estava sent un llast que semblava insuperable per als de Sarabia, perquè pocs minuts després la va tornar a tenir Bakis, completament sol, i de nou va aparèixer Femenías per rebutjar, però és que en el rebot el xut d’Almpanis el va treure la defensa del Llevant sota pals per evitar el 2-2.

La resposta no va tardar a arribar, i en aquesta ocasió va ser Vidal qui va salvar els tricolor amb una bona aturada davant el xut de Jorge de Frutos. L’allau en els últims minuts es va tenyir de tricolor, i els del Principat ho van intentar amb tot. Abans, Vidal va tornar a salvar l’equip, però sense temps per a més els minuts es van esgotar del tot, el Llevant es va endur l’eliminatòria i l’FC Andorra es va acomiadar del 2022 i de la Copa del Rei (2-1).

Les claus

• Errada: Una errada de Marc Vidal en la sortida de la pilota va acabar en la jugada de l’1-0 que va finalitzar fàcilment Brugui.

• Innocents: La possessió de la pilota només va servir ahir per protagonitzar pèrdues que va aprofitar el Llevant per fer el 2-0.

• Reacció: Novament, Iván Gil va esdevenir protagonista amb un golàs des de fora de l’àrea per donar vida a l’FC Andorra amb el 2-1.

• Ocasions: Bakis i Albanis van tenir fins a quatre ocasions claríssimes que no van saber aprofitar i això va acabar passant factura.

El destacat: Iván Gil

-Golejador: El migcampista va tenir una primera ocasió en la qual es va quedar molt a prop del premi del gol, i a la segona no va perdonar amb un nou golàs.

-Incisiu: Gil es va mostrar incisiu en tot moment, provant alternatives des dels tres quarts de camp rival, intentant filtrar passades entre la defensa.

-Caràcter: Amb el gol, el 22 tricolor va aconseguir el que no s’havia pogut fins al moment: motivar la resta de companys i intentar capgirar un resultat advers (2-0).