PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana estrena la segona edició del Sant Antoni Música

Una de les novetats del festival és la vetllada de rock, en què diferents grups portaran els seus temes

Per El Periòdic

Guillem Forné, Juli Barrero, Eugènia Correia i Joan Hernández.
Guillem Forné, Juli Barrero, Eugènia Correia i Joan Hernández. | Comú de la Massana

El Sant Antoni Música (SAM) torna el 21 i 22 de gener a la Massana. «És el primer festival de música de l’any a Andorra i volem que sigui una finestra perquè els joves artistes puguin presentar els seus treballs i impulsar la seva carrera», va assegurar el conseller de Cultura, Guillem Forné, que va afegir que «el SAM és el millor complement cultural per a l’escudellada de Sant Antoni». Per la seva banda, el director artístic del festival, Juli Barrero, va valorar que «és un festival local i amb vocació nacional, però ens fa il·lusió tenir com a padrina d’aquesta segona edició una cantant amb tanta força i tan estimada com la Beth». 

Beth interpretarà temes del seu darrer disc, Origen, un treball ple de melodies purament pop, cantades amb la delicadesa interpretativa que caracteritza l’artista de Súria. Les noves cançons, en català, castellà i anglès, destil·len una sonoritat que abraça l’electrònica i el folk, amb tornades que captiven l’oient gràcies a la seva particular veu esquinçada; un calaix ple de cançons, noves i llunyanes, carregades de sinceritat i d’energia positiva. Coproduït a mitges entre Beth i Albert Solà, Origen parla de temes tan diversos com l’amor, el desamor, els fills, l’esperança, d’una illa i una mica de la vida en general. La cantant catalana compartirà la tarda de dissabte amb el cantautor andorrà Lluís Cartes. En el seu nou projecte, Poetes, Cartes entrellaça la seva música amb poesies com Dona’m la mà, de Joan Salvat-Papasseit; Autopsicografia, de Fernando Pessoa; o sonets de Shakespeare.

La jove Helena Marsol serà l’única artista que repeteix cartell del SAM. Aquest cop ho farà acompanyada d’Eugènia Correia, molt popular pels seus concerts en línia durant el confinament i guanyadora de premis com Talentejant i MovLab. Les dues creen els seus propis temes, que interpretaran al SAM, acompanyant-se amb segones veus l’una a l’altra, a més d’interpretar plegades algunes versions. El pop de les dues joves talents es podrà escoltar al bar de les Fontetes, un dels escenaris del SAM, on també hi haurà l’espectacle de LíquiD Dansa Una maleta de contes: Gotes de Colors. 

Una de les novetats de la segona edició del SAM és la vetllada de rock, que se celebrarà el dissabte. L’encetaran els catalans
Fénok, amb el seu so melòdic i contundent, acompanyat per lletres que van des del contingut social i polític fins a temes més íntims. Els seguiran els Waver, un grup de nova creació, però format per veterans músics del país, amb Edu Cabrera a la guitarra i la veu de Joan Hernández. El Vermut del SAM, que es durà a terme el diumenge, portarà els massanencs Green Note.

Amb tot, el festival tornarà a comptar amb la música coral. Actuaran l’Andorra Gospel Cor, la Coral Sant Antoni i les Orenetes. També s’ha convidat a la Coral Casamanya i a l’Orfeó Andorrà. I com a estrella convidada, pujarà a l’escenari de les Fontetes l’Orfeó Lleidatà.

PUBLICITAT
PUBLICITAT