Victòria per inèrcia (75-82)

El MoraBanc li guanya la batalla al CB Almansa per continuar líder de la LEB Or en un partit lluitat fins al final

Per David Sansaloni

Llovet i Martínez, en una jugada del partit d'ahir entre el CB Almansa i el MoraBanc. | Rafa Navalon- CB Almansa

El MoraBanc va haver de lliurar ahir una dura batalla a la pista del CB Almansa. Patint, i amb molts moments d’incertesa, els andorrans van aconseguir certificar la seva vuitena victòria consecutiva a la LEB Or per 75-82 per seguir al capdavant de la classificació.

El duel va començar amb els locals fent mal en primer lloc, però aviat encetaria el marcador tricolor Johnny Dee amb un primer llançament de tres punts que posava el 2-3. Els locals van apostar per un joc més interior i el MoraBanc no va deixar escapar l’efectivitat des de la línia de 6,75 metres que estaven mostrant en aquests primers compassos, i va ser Andric qui va augmentar l’avantatge al marcador. Rubio i Maric també van aportar el seu granet de sorra amb jugades a la zona interior (4-10) en un primer quart completament controlat pels jugadors de Natxo Lezkano.

No obstant això, els manxecs van igualar la trobada (12-12) a causa de les nombroses pèrdues dels tricolor i establint una defensa sòlida. La cirereta que va servir per capgirar el lluminós va ser l’encert en el triple (11-0 de parcial), i va ser a partir d’aquest punt quan el MoraBanc va reaccionar amb l’entrada de Dos Anjos i augmentant el nivell en defensa, finalitzant el primer quart amb el 17-25 al marcador.

L’amenaça exterior de l’Almansa va sortir al parquet a l’inici del segon període (5/9), apropant-se fins al 29-32 en una trobada que va embogir en qüestió de minuts. El bosc de mans que van col·locar els locals va minvar l’efectivitat ofensiva del MoraBanc, que havia d’aturar el partit per poder reorganitzar-se i controlar millor el temps de joc. Malauradament, Fernández va ser un veritable maldecap, ja no sols a la zona interior, sinó també en el triple, arribant fins als 10 punts, acompanyat d’un Sergi Costa també molt incisiu. Per la part tricolor, la puntuació va estar molt repartida, amb Dos Anjos i Maric com a destacats amb sis punts cadascun.

Els manxecs van jugar molt al límit, i els va sortir bé (34-36), i els del Principat van continuar patint un intercanvi de cops favorable als locals. La pressió del Poliesportiu d’Almansa també va ajudar, i molt, en aquest aspecte, i amb un parcial de 26-16 cada jugada semblava una final. El MoraBanc no es va desenganxar del marcador, però va acabar cedint al descans per 45-43.

Ja en la segona meitat, els tricolor van registrar un 0/5 en tirs de camp, gens encertats, fins que Dos Anjos va tornar a posar la màquina en marxa per fer el 45-45 des del tir lliure. Els tirs exteriors van continuar sense entrar, i l’opció va ser lluitar sota la cistella. El sistema va ser efectiu amb un parcial de 0-5, però l’Almansa no va renunciar a quedar-se enrere i es va mantenir a prop del tricolor en tot moment (50-51).

Els últims minuts d’aquest tercer quart van ser clau, sobretot psicològicament, per al MoraBanc. El rebot ofensiu i defensiu va ser per als tricolor, tallant les segones jugades de l’Almansa en atac i optant a una nova oportunitat quan els de Lezkano dominaven la pilota. L’aparició de Czerapowicz des de la línia de tres punts i la presència de Dos Anjos a la zona va propiciar que els andorrans agafessin un avantatge considerable, finalitzant el tercer període amb el 53-63 en el marcador.

Els últims 10 minuts van iniciar amb tres pèrdues del MoraBanc en atac (13 en total), però a poc a poc, picant pedra, els de Lezkano van anar trobant-se millor al parquet, amb Maric com a un dels destacats, establint un 68-78 a falta de tres minuts pel final. Els manxecs no li van perdre el ritme al partit completament i van estar ahí fins al final, però la victòria va acabant volant cap al Principat gràcies al 75-82 final.

Les claus

• Defensa: En els diferents moments del partit, l’equip que va dominar l’aspecte defensiu ho va tenir més encarat que el rival.
  • Triples: El CB Almansa va capgirar el marcador al descans gràcies a la seva efectivitat des de la línia dels 6,75 metres.
  • Reviuen: Quan el MoraBanc va optar per ser més incisiu a la zona interior, va ser quan els punts van començar a arribar.
  • Control: L’efectivitat tricolor, sumada a les errades de l’Almansa, va crear un context perfecte per acabar d’enfilar el partit.

El destacat: Rafa Luz

-Líder: El base va ser l’encarregat de dirigir l’equip, sobretot en molts moments en els quals es van encallar, sota una pressió exagerada del CB Almansa.

-Ritme: En els moments més tensos del duel, Luz va saber posar el ritme necessari per tornar a capgirar el marcador i controlar tant els atacs com les defenses.

-Intel·ligent: Si els tirs exteriors no entraven, calia provar altres opcions. En tot moment va estar el brasiler en moviment, buscant alternatives en els seus companys.