PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Prop de 150 alumnes participaran a la nova Micro First Lego League

Sense comptar l’edició actual, ja han passat uns 600 joves amb les seves famílies pel programa

Per El Periòdic

Uns alumnes del col·legi Sant Ermengol fan pràctiques amb el robot.
Uns alumnes del col·legi Sant Ermengol fan pràctiques amb el robot. | ANA/L.G.

Prop de 150 participants de vuit centres escolars del país participaran en la novena edició de la Micro First Lego Leage, una iniciativa impulsada per Andorra Telecom amb la col·laboració del Ministeri de Cultura. La responsable de RSE, Patrocinis i Premsa de la companyia de telecomunicacions, Inés Martí, va manifestar que enguany, la competició comptarà amb un total de 15 equips, i la final se celebrarà el 15 de febrer del 2023 al Centre de congressos d’Andorra la Vella. D’aquesta manera, Martí va celebrar la consolidació de la iniciativa al Principat, amb la incorporació de dos nous centres, el col·legi espanyol María Moliner i la Formació Professional d’Aixovall. Cal recordar que el projecte busca incentivar i encuriosir els joves en les formacions relacionades amb la ciència i la tecnologia dintre dels centres escolars, ja que consideren que «tenen molt futur i a Andorra hi ha un gran talent». De fet, la participació de rècord d’aquesta edició «assegura una final molt competida i emocionant», va valorar Martí, que va afegir que «esperem que els joves gaudeixin de l’aprenentatge mentre elaboren els seus propis projectes».

La iniciativa s’estructura en tres categories principals. En una primera competició treballen en el disseny i les funcions del robot, que haurà d’acomplir un total de 15 missions. La segona està centrada en la investigació científica a partir del repte que proposa la fundació First Lego i que enguany s’enfoca en l’energia del futur. Finalment, la Micro First Lego Leage també té un aspecte d’educació en valors, «celebrant els triomfs de la resta d’equips i els propis», va apuntar la responsable de RSE, Patrocinis i Premsa d’Andorra Telecom. 

Des de la companyia indiquen que el projecte és una aposta per mostrar als més joves el món de l’Steam i, fins i tot, tenen constància, tot i que no disposen d’un registre, que alguns d’ells han acabat decidint estudiar carreres professionals relacionades amb la ciència i la tecnologia gràcies a la iniciativa i els aprenentatges que n’han extret. «Fins a la data, sense comptar l’edició actual, han passat uns 600 joves per la Micro First Lego Leage i, a vegades, algunes famílies ens han comentat que els antics participants s’han desplaçat a Espanya i França per estudiar carreres que hi tenen relació», va indicar Martí. 

La presentació de la novena edició de Micro First Lego Leage s’ha dut a terme al col·legi Sant Ermengol amb la promoció d’alumnes d’enguany. L’entrenador i professor de TIC del centre, Xavier Companys, va apuntar que els estudiants estan molt motivats per poder participar en la competició i va asseverar que «el projecte els aporta un ‘plus’ de motivació pel fet de poder resoldre els reptes que se’ls plantegen». 

Finalment, l’alumna Erin Baño va explicar que el giny que desenvolupa farà tasques relacionades amb les noves fonts d’energia renovable, com l’eòlica i la hidràulica, entre altres. «El projecte ens aporta coneixements i també ens ho passem molt bé treballant en equip i fent pinya tots plegats», va cloure, segons va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT