PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAN confirma els objectius més ambiciosos per a la temporada 2023

Els Jocs dels Petits Estats a Malta i els Mundials de Fukuoka queden marcats en vermell

Per David Sansaloni

Els protagonistes de la presentació d’ahir de la FAN.
Els protagonistes de la presentació d’ahir de la FAN. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Natació (FAN) va presentar ahir els objectius de cara a la temporada 2023, així com un petit balanç de la campanya passada. Les cites marcades en vermell, almenys per als sèniors i les puntes de llança de la natació del país, són clares: els Jocs dels Petits Estats a Malta i els Mundials que tindran lloc a Fukuoka (Japó).


Segons va explicar el director tècnic de la FAN, Alfonso Maltrana, l’entitat ja es troba treballant amb un grup d’uns vuit atletes per tal de preparar la cita dels Jocs dels Petits Estats, tot i que «aquest nombre acabarà reduint-se, ja que estarem supeditats a les mínimes que demani el Comitè Olímpic». Tanmateix, cal destacar que entre els vuit només «hi ha algun de ben jove, i el criteri de selecció es basarà en el fet de poder representar el país amb garanties, i posar a competir un noi de 16 anys amb altres de 26 no entra en els nostres plans».


Pel que fa a la cita del Japó, les mínimes encara no estan establertes al 100%, tot i que continuaran sent les que estableixi la FINA, amb els estàndard A i B. Per la qual cosa, «és lògic pensar que els protagonistes d’aquesta competició seran els que venen sento en els últims mesos, que també són les puntes de llança de la federació», va assenyalar Maltrana. Si res canvia, Malta acollirà els Jocs dels Petits Estats la darrera setmana de maig i la primera de juny, mentre que els Mundials de natació al Japó es faran al llarg de la segona quinzena de juliol.


D’altra banda, el treball amb la base no s’aturarà, i es reforçarà amb uns convenis amb les federacions de França i Portugal. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT