PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’esperit de Broadway s’apodera del nou muntatge d’Els Pastorets

Se celebrarà a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany

Per El Periòdic

La presentació d’ahir a Sant Julià de Lòria.
La presentació d’ahir a Sant Julià de Lòria. | ANA / M. R.

Malgrat l’incendi que es va produir al Centre cultural i de congressos lauredià el mes de novembre, la celebració d’Els Pastorets es manté dempeus. Enguany, l’esdeveniment arriba amb novetats: se celebrarà a la sala Prat del Roure d’Escaldes-Engordany i, per segon any consecutiu, ho farà amb format musical, barrejant modernitat, tradició i l’esperit de renovació que els caracteritza, amb diverses cançons de Broadway com a fil conductor. Així ho va explicar ahir l’actriu Cristina Pericas que, juntament amb Núria Montes com a ajudant, repeteix direcció artística del projecte. «Hem agafat diferents bases de musicals com 'La La Land', 'Chicago' o 'El gran showman' i hem modificat la lletra», va afirmar Pericas, que va assegurar que tots els actors s’han adaptat molt bé al nou teatre. «Han fet un sobreesforç que es veurà reflectit a la feina», va afegir la directora.

L’episodi de l’incendi del Centre Cultural, sumat a l’any que es va haver d’ajornar a causa de la covid-19, fa que aquesta 29a edició d’Els Pastorets sigui excepcional. «Cal dir que els actors fa tres anys que lluiten més del que tocava», va lamentar Pericas, tot agraint l’actitud de tots els participants que, segons ella, han encarat bé el canvi de localització. «S’ho han pres amb il·lusió i amb ganes de viure aquesta experiència única», va afegir la directora.

En aquest sentit, la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina, va manifestar un agraïment especial a Pericas per totes les facilitats que ha posat amb l’objectiu de mantenir viu aquest projecte que, moltes vegades, no només és un punt de trobada de diverses generacions, sinó també la primera experiència teatral de molts joves. «Aquí es fan Pastorets peti qui peti. És molt important per a nosaltres i molt significatiu per la situació que s’està vivint a Sant Julià amb el tema de no poder disposar del Centre Cultural», va assenyalar. Per altra banda, l’ajudant de direcció, Núria Montes, va destacar que «tot l’equip ho ha portat molt bé». Així mateix, va avançar que «esperem que això sigui un al·licient perquè la gent senti Els Pastorets de la mateixa manera que ho sentim nosaltres».

Enguany, l’aixecament de restriccions ha provocat un augment de participació pel que fa al nombre d’actors, un fet que ha derivat amb què s’hagi decidit doblar les representacions. Així, un grup d’actors protagonitzarà les sessions de Nadal, previstes pel dilluns 26 de desembre (a les 20.00 hores) i dijous 29 de desembre (a les 21.00 hores), i un segon grup actuarà per Reis el dissabte 6 de gener i el dissabte 7 de gener, a les 18.00 hores.

Pel que fa a la sinopsi, els personatges Lluquet i Farigola tornaran a ser els protagonistes d’aquesta revisió basada en l’obra de Josep Maria Folch i Torres, que es representarà en un espai escènic que es caracteritzarà per tenir un clima «àrid i desèrtic on conviuran els pastors i les tribus terrenals i celestials».

PUBLICITAT
PUBLICITAT