PUBLICITAT

Andorra la Vella

La FAM presenta l’equip nacional d’esquí de muntanya 2022-2023

El conjunt estarà format per Bartumeu i Prat, Olm, Ancion, Casanovas, Naudi i Palmitjavila

Per David Sansaloni

L’equip nacional d’esquí de muntanya 2022-2023 de la FAM.
L’equip nacional d’esquí de muntanya 2022-2023 de la FAM. | EL PERIÒDIC

La Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM) va presentar ahir l’equip nacional d’esquí de muntanya per a la temporada 2022-2023, ja arrancada fa uns dies. El canvi generacional marca la identitat del grup de joves atletes que representaran Andorra en les diferents proves assenyalades en el calendari, nacionals i internacionals.


Així doncs, el conjunt de la FAM estarà format per set atletes: Adrià Bartumeu i Marcel Prat en la categoria sènior/sub-23; Oriol Olm, Lea Ancion i Marc Casanovas en la categoria sub-20; i Miquel Naudi i Max Palmitjavila en la categoria sub-18. Tanmateix, Xavier Capdevila i Guillem Campeny seran els seleccionadors nacionals, amb Xavi Comas com a tècnic de suport.


El calendari competitiu que es disputarà aquesta temporada no està tancat, però les cites importants sí que estan marcades a l’agenda. A banda de competir en les diferents proves de la Copa d’Andorra, Copa d’Espanya i de França, del 21 al 28 de gener Palmitjavila serà el representant tricolor a Fruili, Itàlia, on participarà als European Youth Olimpic Festival.


En l’àmbit internacional, els atletes sub-18 i sub-20 disputaran la Copa del Món Juvenil, amb tres cites importants. La primera serà a Crevacol (Vall d’Aosta), Itàlia, de l’11 al 14 de gener. La segona cursa serà del 17 al 19 de març a Vilar, a Suïssa, i la darrera tinrà lloc del 23 al 26 de març a Val Louron, a França.
Els atletes sèniors, i Olm, disputaran la Copa del Món amb tres proves: la Comapedrosa Andorra, Morgins (Suïssa), i Tromso (Noruega), amb l’afegit de Boi Taüll (Espanya). 

Campeny va voler destacar que aquest relleu generacional «és una oportunitat per a tenir atletes competint en esquí de muntanya de cara als Jocs Olímpics d’hivern de Cortina 2026». Per la seva part, Capdevila va afegir que el fet de tenir aquest canvi de generació de corredors «és una motivació per als nous formats de curses amb Verticals i esprints com a proves més habituals dins dels diferents circuits on participen».

PUBLICITAT
PUBLICITAT