PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Joan Verdú repeteix 12a posició a la Copa del Món

L’esquiador registra un crono definitiu de 2.40.92, a 2.65 del guanyador

Per El Periòdic

Verdú durant el gegant de la Copa del Món d’ahir.
Verdú durant el gegant de la Copa del Món d’ahir. | Alexis Boichard Agence Zoom

Joan Verdú ho va tornar a fer. El segon gegant de la doble cita de la Copa del Món a Alta Badia (Itàlia), que va tenir lloc ahir, va confirmar l’estat de gràcia en què es troba el de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE). L’esquiador andorrà va aconseguir repetir la 12a posició del primer dia, un resultat novament fantàstic per a l’esquí del Principat.


L’equip va plantejar una cursa intel·ligent, adaptant-se a les circumstàncies. Així, a la primera mànega, Verdú va competir buscant entrar entre els 30 primers. El seu crono, després de la primera baixada, va ser d’1.23.73, deixant-lo en la 21a posició, i a la segona va agafar les regnes per buscar la millora, la qual cosa va obtenir marcant no només el tercer temps de mànega (superat pel belga Sam Maes i el suís Daniele Sette), sinó que va remuntar fins a la 12a posició final. El crono definitiu de Verdú va ser de 2.40.92, a 2.65 del guanyador, el suís Marc Odermatt (2.38.27), i a només 0.04 del top10, quedant-se a 0.19 de la 10a posició.


Amb aquest resultat, l’andorrà va sumar altres 22 punts de la Copa del Món, marcant 16.91 punts FIS (dilluns en va fer 9.50) i se situa 19è a la general de la Copa del Món de gegant, amb 44 punts.


«Sabia que havia de ser intel·ligent, que no estaven les condicions per anar endavant, sinó per ser metòdic, i fer una primera mànega que ens permetés estar en la segona», va explicar Verdú. Així ho va fer, i va acabar assenyalant que «fa temps que sabem que estem esquiant de pressa, però demostrar-ho d’aquesta manera, amb dos resultats com aquest, és increïble, i un pas important cap a les finals d’Andorra». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT