PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Massana instal·larà una seixantena d’aparcabicicletes

El Servei de Tràmits es traslladarà a la planta baixa a la primavera

Per El Periòdic

Un dels aparcabicicletes instal·lats, a la plaça de les Fontetes.
Un dels aparcabicicletes instal·lats, a la plaça de les Fontetes. | Comú de la Massana

El Pla de Foment del Cicloturisme de la Massana continua endavant amb diferents accions per fomentar l’ús de la bicicleta. En la sessió de Consell de Comú celebrada ahir, es va anunciar la instal·lació de seixanta aparcabicicletes repartits en diferents zones cèntriques de la Massana, Arinsal i l’Aldosa. El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització, Josep Maria Garrallà, va explicar que es tracta d’un model polivalent, adequat per tots els tipus i mides de bicicleta. A més, disposaran d’un sistema antirobatori i de connexió per recarregar les bateries de les ebikes. «Si volem fomentar l’ús de la bicicleta, cal facilitar l’aparcament perquè la gent pugui anar a comprar o a la feina», va afirmar Garrallà. D’aquesta manera, els consellers van aprovar una partida de 14.946 euros per l’adquisició dels aparcabicicletes.

Així mateix, també es va ampliar la dotació destinada a les obres del nou Servei de Tràmits, que passarà del primer pis a la planta baixa de l’edifici de la Closeta per millorar-ne l’accessibilitat i donar un millor servei als ciutadans. La cònsol menor, Eva Sansa, va explicar que els treballs començaran en breu i que no afectaran el funcionament normal del servei, ja que es tracta d’una nova ubicació. El canvi de lloc serà efectiu cap a finals de maig o principis de juny.

Paral·lelament, la cònsol menor també va exposar el punt referent a l’adjudicació de les obres de millora de l’eficiència hidràulica de l’aigua potable, per valor d’1,3 milions d’euros. Des del Comú de la Massana recorden que, en la primera fase, es durà a terme l’aixecament i sectorització de la xarxa, la detecció de fuites i la instal·lació de reductors de pressió, a més d’un sistema de telegestió per obtenir dades més fiables.

Estat de les finances

En la sessió d’ahir també es va presentar la memòria de la liquidació provisional de comptes a data 30 de setembre, que reflecteix un augment dels ingressos respecte el que s’havia pressupostat inicialment. Seguint criteris de prudència, s’havien pressupostat 15,7 milions, tot i que ja se n’han liquidat 16 i es preveu que la xifra arribi als 20 milions a final de l’exercici, cosa que representarà un augment d’un 28%. Això és degut, segons va explicar el conseller de Finances, Jordi Areny, a l’increment de la recaptació dels impostos de la construcció i de l’ITP i dels ingressos de l’abocador. No obstant això, el conseller va advertir que aquesta tendència a l’alça de la construcció es frenarà de cara al pròxim exercici, ja que s’estan entrant menys permisos d’obra. Sigui com sigui, Areny va explicar que aquest increment d’ingressos serà utilitzat en l’execució de pressupostos posteriors quan els impostos comunals vinculats al sector de la construcció disminueixin i el total dels ingressos comunals no siguin suficients pel finançament de diferents partides pressupostàries.

També ha augmentat el capítol d’inversions, que preveia destinar inicialment 3,4 milions d’euros i que, a través de modificacions de crèdit, s’ha situat en els 5,9 milions. Entre les inversions destaquen les obres d’eixamplament de la carretera de Sispony, la reforma de la Casa Pairal i de Santa Caterina, la millora de la xarxa d’aigua o la renovació de la plaça de l’Església, a més de la compra i l’habilitació de noves zones d’aparcament.

Pel que fa a les despeses corrents, estan seguint l’evolució normal i es preveu tancar l’exercici al voltant del 90%. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT