PUBLICITAT

Andorra la Vella

Amb peus de plom

El MoraBanc es veu amb el CB Almansa en un partit ple d’incògnites i sense gairebé temps de preparació

Per David Sansaloni

Una jugada de l’últim partit del MoraBanc, a casa davant el Reial Valladolid.
Una jugada de l’últim partit del MoraBanc, a casa davant el Reial Valladolid. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc afronta la recta final d’any amb el qual serà el penúltim duel de lliga, davant el CB Almansa avui, a partir de les 21.00 hores al Poliesportiu d’Almansa. Tornen així les jornades intersetmanals, i és que només tres dies després de l’últim partit, els tricolor tornen a la competició amb una dinàmica immillorable, amb set victòries consecutives, l’última de prestigi (94-70 contra el Reial Valladolid, tercer a la classificació). No obstant això, la victòria del Palència contra el Burgos continua situant andorrans i castellanolleonesos empatats a punts a la classificació, compartint lideratge a la lliga amb 11 victòries i una sola derrota.


Els tricolor no volen relaxar-se, i al davant tindran un partit trampa. El CB Almansa és 12è, amb quatre victòries i vuit derrotes, situant-se com un dels equips de la part baixa, però el context podria sorprendre més del que sembla. «Em preocupa, perquè quan jugues aquesta mena de partits sempre pots pensar que hi ha una possible relaxació», va declarar el tècnic del MoraBanc, Natxo Lezkano, mentre afegia que «des que els vaig veure en pretemporada ja em semblava un rival molt incòmode, en una pista difícil, peculiar, en una ciutat petita on tothom veurà al seu equip i on hi ha un ambient boníssim de bàsquet. Segur que el pavelló s’omple i els empeny molt».


Lezkano espera que «siguem capaços, que ho estem fent molt bé, de no deixar-nos portar per ambients, ni pensar que juguem contra un equip de la part baixa de la taula o que està per sota nostre, o que no és un rival directe, o coses així». De moment, va dir Lezkano, «estic content per com ho estem fent, com estem enfrontant-nos a aquesta mena de situacions, i espero que aquesta vegada sigui una altra vegada igual».


Tot i la manca de preparació, sobretot pel que fa a entrenaments previs al duel, Lezkano confia en el fet que el bagatge de l’equip i l’anàlisi en vídeo sigui suficient per tirar la trobada endavant. Tanmateix, cal destacar que, per part del CB Almansa, no estarà present un dels seus millors jugadors: Robinson Idehen. El nigerià va patir una fractura oberta de tíbia i peroné durant l’escalfament de la trobada enfront de l’Oviedo CB, però la no presència d’Idehen posa sobre alerta Lezkano, ja que «no només els condiciona a ells en l’àmbit de canvis tàctics, sinó també a nosaltres, i em preocupa. Espero que no ens afecti en l’àmbit del que hem de fer, o que pensem que el rival té més febleses per aquest fet».

 

 

Sobre el rival

 

El missatge al vestidor tricolor continua sent el mateix: màxim respecte per tots els equips. Les sorpreses a la LEB Or són una constant, i això ho sap bé Lezkano. El tècnic basc avisa, i els manxecs «són un equip que té molts jugadors amb talent en la línia exterior, que produeixen molt, amb dos bons bases, dos alers grans, quatres i cincs que tiren de tres punts, la qual cosa sempre requereix ajustos, i incomoda molt».


La clau per minvar aquestes virtuts de l’Almansa passa perquè «no corrin, que no se sentin còmodes jugant en la seva pista, no deixar-nos portar per l’ambient i que nosaltres siguem capaços de jugar al que sabem, al nostre ritme, amb poques pèrdues de pilota. Que siguem un equip sòlid i que sapiguem entendre que el partit dura 40 minuts».


Tobias Borg continua sent baixa per al MoraBanc, i sembla que va per llarg, segons va explicar Lezkano. D’altra banda, Rafa Luz continua en el seu procés de recuperació per a estar al 100% i Marin Maric va patir un cop al genoll, però tot indica que això no li impedirà jugar avui. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT