PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El campanar de Sant Vicenç d’Enclar torna a elevar-se

La reconstrucció ha estat el més fidedigna possible a l’original

Per El Periòdic

Una imatge de les obres de reconstrucció del campanar.
Una imatge de les obres de reconstrucció del campanar. | Govern d’Andorra

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, va visitar ahir l’església de Sant Vicenç d’Enclar per conèixer de primera mà la finalització de les obres de restitució del campanar, en la data del tercer aniversari de l’ensulsiada. «La restitució estructural del campanar ha estat tan fidedigna com sigui possible i s’ha dut a terme amb el màxim de rigor a l’original», va destacar la ministra, que va especificar que la col·locació de cadascuna de les pedres ha estat un treball rigorós que s’ha dut a terme durant 30 setmanes, del mes de maig al desembre. El 21 d’abril d’enguany es va col·locar la primera pedra de la reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar i, vuit mesos després, s’ha assolit el principal repte tècnic del projecte, restituir les parts constructives de la torre amb la fesomia coneguda anteriorment a l’esfondrament.

La reconstrucció ha seguit els estàndards internacionals per recuperar l’elevat valor patrimonial del campanar, element que ha requerit un treball constant de verificació, adaptació i correcció per tal que l’execució respecti la documentació precisa i indiscutible que s’havia generat a partir de fotografies.

Actualment, a l’interior de l’església s’han restituït els bancs correguts i, a l’exterior, l’aparell constructiu del campanar s’ha finalitzat amb la implantació de l’embigat que ha de suportar la coberta. Malgrat que l’aixecament del campanar ja ha finalitzat, queden per fer els arrebossats de la torre i les restauracions dels paraments de la nau, que s’hauran d’enllestir quan les temperatures permetin que el producte reaccioni correctament. Durant aquest temps, es faran els treballs que no necessiten la calç, és a dir, la finalització de la coberta i la restitució de la pavimentació de l’interior de la nau.

PUBLICITAT
PUBLICITAT