PUBLICITAT

Ordino és la parròquia que més augmenta el cens electoral amb un 14,3%

EL PERIÒDIC
ESCALDES-ENGORDANY

A l'espera que els set comuns pengin les llistes oficials del cens electoral, les xifres provisionals situen l'augment en un 6,7%, amb 21.659 ciutadans que podran votar a les eleccions del 3 d'abril, segons va informar l'ANA. La parròquia que més incrementa el seu nombre d'electors és la d'Ordino amb un 14,3% més, passant dels 1.200 ciutadans amb dret a vot que hi havia al 2009 als 1.372 que calcula la corporació a data de 16 de febrer del 2011. La resta de parròquies també han incrementat el seu nombre d'electors al voltant d'un 6%, tot i que el termini per acabar de tancar el cens s'allarga fins el proper divendres 18 de febrer i, per tant, hi podrà haver persones que es donin d'alta o de baixa als comuns, o fins i tot que compleixin els 18 anys en aquest període de temps.

Fa dos anys, a les eleccions del 26 d'abril del 2009, van tenir dret a vot 20.298 ciutadans andorrans, però només 15.293 persones el van exercir. En aquesta ocasió, el cens electoral se situa al voltant dels 21.659, tot i que aquesta xifra variarà d'aquí a divendres vinent, quan es tanquin les llistes dels comuns. Per ara, totes les xifres són provisionals, i els ciutadans tenen marge fins el dia 18 per rectificar les seves inscripcions als comuns o inscrire-s'hi si encara no ho han fet.

El cas d'Ordino és el que més crida l'atenció, ja que encara que es manté com la segona parròquia amb menys votants, ha incrementat el seu cens en 172 persones, que representen un 14,3%. En l'altre extrem, amb l'increment mes moderat, es troba Sant Julià de Lòria, que en la seva darrera actualització, que es va fer a data de 30 de setembre, fixava en 3.106 el nombre de ciutadans amb dret a vot. Així, es podria parlar, si la xifra no varia, d'un augment del 5,32% respecte als 2.949 dels darrers comicis. La parròquia amb el cens electoral més reduït continua sent Canillo, on són 792 els electors provisionals per al proper 3 d'abril.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT