PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Verdú vola a Itàlia

Joan Verdú fa història i signa el millor resultat d’un andorrà sent 12è al gegant de la Copa del Món d’Alta Badia

Per David Sansaloni

Verdú durant una de les mànegues d’ahir, al gegant de la Copa del Món d’Alta Badia (Itàlia).
Verdú durant una de les mànegues d’ahir, al gegant de la Copa del Món d’Alta Badia (Itàlia). | Chistophe Pallot Agence Zoom

Joan Verdú continua fent història a l’esquí andorrà, i és que ahir el de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va volar sobre la pista d’Alta Badia (Itàlia) aconseguint una 12a posició general en un nou gegant de la Copa del Món. D’aquesta manera, Verdú registra el millor resultat d’un esquiador del país en el circuit mundial gràcies, sobretot, a una estratosfèrica segona mànega.


El tricolor va fer una cursa d’un altíssim nivell, amb una primera mànega que li va permetre entrar a la segona sent 28è, i en aquesta va anar a totes. I no només li va servir per acabar 12è, sinó que va obtenir el millor temps de mànega i va estar una bona estona al sofà reservat al líder de la competició. Aquesta 12a posició és la millor assolida mai per un esquiador andorrà, que se suma al fet de recollir també 22 punts de Copa del Món, millorant els actuals 15.00 punts FIS que tenia en gegant en l’última llista de la màxima entitat rectora de l’esquí mundial, amb els 9.50 d’avui.


El temps final de Verdú va ser de 2.37.82, a 1.47 del vencedor, el noruec Lucas Braathen, amb un 2.36.35. A la primera mànega, el de la FAE va aconseguir la 28a posició amb un crono d’1.22.08 que li permetia entrar a la inversió, i ja a la segona, l’andorrà va anar amb tot per obtenir un magistral 1.15.74 que ningú va ser capaç de millorar. De fet, el segon de mànega va quedar a 0.80 de Verdú, marcat pel suís Marco Odermatt.


La 12a posició d’ahir «és un gran resultat que dona molta moral a l’equip per afrontar la cursa de demà [avui] a la mateixa estació», va comunicar la FAE. Verdú sortirà amb el dorsal 25 i la primera mànega començarà a les 10.00 hores.

 

 

Un dia especial

 

Verdú no va poder amagar l’alegria en veure el resultat obtingut, que esborra una mica més les actuacions en les primeres jornades, en les quals, tot i fer un bon esquí, no va poder finalitzar amb bones sensacions. «És el meu millor resultat en la Copa del Món i estic supercontent, sobretot de demostrar el nivell al qual hem estat entrenant últimament, amb un inici de temporada una mica complicat, amb dues sortides de pista en les primeres Copes del Món», va explicar Verdú una vegada finalitzada la jornada.

 

El tricolor va poder treure’s un pes de sobre, i va assenyalar que «per fi avui [ahir] ha sortit. He fet una primera mànega complicada, estava molt dura i exigent, però he pensat que l’important era arribar i poder tenir una oportunitat a la segona. I a la segona, quan he vist que invertint tenia bones condicions per donar i esprémer-me al màxim, doncs cap dubte, al màxim cap a baix i he fet una gran baixada, marcant el millor temps i fent una remuntada fins a la posició número 12».


Com ja és habitual, Verdú no es va oblidar de fer menció a la gent que l’envolta aquesta temporada, declarant que «estem molt satisfets de com hem treballat aquestes setmanes amb l’equip, tota la feina que s’està fent és brutal, i ara toca descansar, que demà tinc una altra cursa». En referència a aquesta jornada, «torno a sortir dels 30, i sobretot és un plus motivacional i mental bastant important, perquè l’inici de temporada està sent una mica estrany. Sabíem que tenia bon nivell, però havia d’acabar de rematar». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT