PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Irineu Esteve aconsegueix ser 28è als 20km de Davos

L’esquiador de fons registra un crono de 44.14,3, a 2.02,6 del guanyador

Per El Periòdic

Esteve durant la cursa d’ahir.
Esteve durant la cursa d’ahir. | FAE

Irineu Esteve va prendre part ahir en una nova cita de la Copa del Món (WC), disputada a l’estació suïssa de Davos. L’esquiador de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va ser un dels competidors que van estar a la sortida dels 20 quilòmetres individuals, i va aconseguir finalitzar amb el 28è temps, entrant novament a la zona de punts d’WC.


Esteve va assolir aquesta 28a posició gràcies a un crono de 44.14,3, a 2.02,6 del guanyador, que va ser el noruec Simen Hegstad Krueger, que es va imposar amb un temps de 42.12,3. El domini a Davos va ser gairebé dels competidors noruecs, ja que fins a set d’ells van poder col·locar-se dins del top10 de la cursa d’ahir.


El fondista andorrà va realitzar un bon final per situar-se a la zona de punts a Suïssa, en una pista que, habitualment, no ha afavorit Esteve. De fet, aquesta 28a posició repeteix l’obtinguda el 2020, que era l’única en què havia obtingut el top30 en aquest escenari. La resta de cites a Davos en Copa del Món s’havien saldat amb la 37a plaça del 2021, la 34a en 2019 i la 60a el 2011. Cal destacar que en totes aquestes ocasions va ser en la cursa dels 15 quilòmetres, mentre que enguany ha sigut en els 20 quilòmetres.


«Estem contents. Irineu [Esteve] ha pogut puntuar entre els 30 millors fent un bon final de cursa, una cosa habitual en ell», va declarar el tècnic de fons de la FAE, Joan Erola. Tanmateix, «estem en plena preparació del Tour d’Ski, amb bastant càrrega d’hores, que és una mica l’activitat que tindrem allà, la qual cosa encara li dona més mèrit». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT