Monòleg per a l’empat

L’FC Andorra empata amb el Tenerife (1-1) en un partit on els tricolor imposen el seu estil sense més sort

Valera condueix una pilota en una jugada del partit d’ahir entre el Tenerife i l’FC Andorra. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va treure ahir un empat davant el Tenerife (1-1) a l’Heliodoro i manté, de moment, la vuitena plaça a la classificació. Això sí, els andorrans continuen sense conèixer la victòria, i ja fa quatre jornades.

El partit va començar accidentat, amb les assistències entrant al terreny de joc per atendre Mika Mármol després de rebre un fort cop al coll. Els de Sarabia van intentar mantenir la pilota, però no va ser fàcil començar a crear perill, i és que els locals van saber mantenir una línia defensiva sòlida, provocant excessives pèrdues de pilota dels del Principat. De fet, en una d’aquestes jugades va arribar la primera ocasió per al Tenerife, que va acabar amb targeta groga per a Martí Vilà en tallar el contraatac.

La contundència a l’hora de disputar l’esfèric estava sent clau, beneficiant els de l’illa. Els tricolor estaven sent tous, amb la pilota i sense, i la manca d’atreviment, sobretot en la pressió, estava perjudicant. I quan més complicat estava el duel va aparèixer Carlos Martínez per fer el primer. Amb una combinació de passades, els andorrans van trencar la línia defensiva del Tenerife, i va ser Martí Vilà qui va posar una centrada perfecta al cap de Carlos Martínez, que va definir a la perfecció (0-1).

A partir d’aquest punt, la imatge de l’FC Andorra va canviar completament. El factor ambiental va jugar un paper clau també, i és que els tricolor se sentien còmodes amb la pilota, sense pressa, i l’Heliodoro s’impacientava a poc a poc. Mármol va començar a fer mal trencant línies, acompanyat dels homes de banda, amb Valera i Altimira mostrant-se molt actius, encarant la defensa i filtrant passades cap a Carlos Martínez.

Pocs minuts després, concretament al 31, va aparèixer Elady Zorrilla, deixant un detall de qualitat individual que va retornar l’esperança als de l’illa. L’andalús va rebre a la banda esquerra, es va desfer d’Hevel i d’Altimira mentre guanyava angle per al seu tret i, finalment, va allotjar la pilota en l’escaire amb un xut amb cama dreta. Amb l’empat s’arribaria al descans, amb tot per decidir, molt joc al migcamp, però no tantes ocasions.

Les pilotes aturades van ser el gran perill per al Tenerife, però l’actuació de Nico Ratti, de nou, va ser providencial per salvar els tricolor. Un possible penal sobre Jacobo hauria pogut capgirar la situació, tot i que el Tenerife va tenir una molt clara al minut 87. Finalment, taules a l’Helidoro i repartiment de punts.