PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Segib encoratja Andorra a enfortir el lideratge en innovació

Allamand creu que el país pot ser un referent en turisme de muntanya

Per El Periòdic

El secretari general de la Segib, Andés Allamand, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach.
El secretari general de la Segib, Andés Allamand, i la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach. | SFGA/JAViladot

el secretari general de la Secretaria General Iberoamericana (Segib), Andrés Allamand, va visitar ahir Andorra per fer palès que el país «és molt més conegut» des que el 2021 va acollir la celebració de la cimera iberoamericana i per constatar que ha d’enfortir «el seu lideratge» a la comunitat iberoamericana en certs aspectes com la innovació. «A partir de la cimera, que va ser molt exitosa, Andorra té un rol nou, distint i principal en la comunitat iberoamericana, que aprecia la seva aportació», va subratllar Allamand, tot afegint que ara s’està treballant en diferents aspectes perquè el Principat pugui assumir aquest lideratge nou entre els països iberoamericans.

Aquesta és la primera visita d’Allamand a Andorra des que va prendre possessió del càrrec l’any passat i tal com va destacar la ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, ha estat «molt important perquè Andorra col·labora de manera molt estreta amb la Segib». De fet, Ubach va recordar que el país va organitzar la Cimera Iberoamericana el 2021 i des de llavors hi ha hagut «un abans i un després», ja que la visibilitat com a país «ha millorat moltíssim», no només des del punt de vista de l’organisme internacional, sinó entre els països que integren la cimera, amb els quals han sorgit accions de col·laboració bilateral. Aquesta visibilitat va ser corroborada per Allamand, que va manifestar que «quan es coneix» el Principat, s’aprecia les seves «característiques especials», entre les quals és un país «que progressa, on hi ha cohesió social, seguretat i un respecte enorme per la natura». A més, també va remarcar que té un sistema educatiu «que ja el voldrien molts països».

El secretari general iberoamericà va incidir que Andorra ha de tenir un rol «principal» en qüestions d’innovació que són «el futur» i va apuntar que aquesta línia de treball podria anar, per exemple, centrada en un turisme de muntanya que suposi una «font d’ingressos, progrés i treball» per als diversos països.

Allamand també es va reunir amb el cap de Govern, els cònsols d’Andorra la Vella i diferents membres de la CEA, informa l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT