PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Moreno es fa amb la 21a posició a la cursa de descens de St. Moritz

L’esquiadora es converteix en la primera andorrana en aconseguir entrar al top30

Per El Periòdic

Cande Moreno durant el descens a St. Moritz.
Cande Moreno durant el descens a St. Moritz. | Alain Grosclaude / Agence Zoom

Cande Moreno va escriure ahir una nova pàgina en la història de l’esquí andorrà.L’esquiadora tricolor es va convertir ahir en la primera andorrana en aconseguir entrar al top30 en una Copa del Món de velocitat. I no només això, sinó que Moreno va aconseguir la 21a posició a la cursa de descens de St. Moritz (Suïssa), el que suposa sumar 10 punts del circuit més exigent per a ella. Un gran resultat que inclou també el treball realitzart per l’equip, amb l’staff encapçalat per Dejan Poljansek, amb Pablo Vallina i el fisioterapeurta Elia Villa.


La de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) va registrar un crono d’1.11.48, a 2.08 de la guanyadora, la italiana Elena Curtoni (1.09.40). El temps de tall dels punts (30a plaça) es va quedar a  +2.41 de Curtoni, i amb Moreno dins dels punts. Amb aquesta 21a posició, Moreno suma 10 punts de Copa del Món, situant-se 35a a la general de descens, sent els seus primers d’aquesta temporada i de sempre. Fins ara, el seu millor resultat en Copa del Món de velocitat havia estat la 32a posició a Lake Louise, el passat 3 de desembre quan, a més, es va quedar a només 0.04 mil·lèsimes dels punts.


«Estic molt contenta per la cursa d’avui [ahir]. És un resultat que no ens esperàvem, ja que portava dos entrenaments una mica complicats, que no estava esquiant al nivell que volia, però he sabut aprofitar l’oportunitat per acabar amb un superbon resultat», va explicar Moreno, mentre afegia que «estem molt motivats pel que ens queda al davant». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT