PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Crida per participar en el pla de recuperació econòmica d’Ucraïna

L’objectiu és augmentar el PIB del país i facilitar les sinergies per a la seva integració a la Unió Europea

Per El Periòdic

Imatge de la ciutat ucraïnesa d’Irpin després de patir un atac rus.
Imatge de la ciutat ucraïnesa d’Irpin després de patir un atac rus. | BBC

La Cambra de Comerç, Indústria i Serveis d’Andorra va organitzar ahir la presentació del Pla de recuperació d’Ucraïna amb l’objectiu de donar a conèixer i convidar les empreses i/o professionals d’Andorra a participar-hi. La conferència va anara càrrec de Serhii Pohoreltsev, ambaixador d’Ucraïna a Espanya i Andorra, d’Anna Kravchenko, delegada dels assumptes d’Andorra a l’ambaixada i d’Igor Ivanchenko, tècnic d’afers econòmics de l’ambaixada. També va comptar amb la presència d’Antoni Zorzano, cònsol honorari d’Ucraïna al Principat.

La invasió russa a Ucraïna ha causat una disrupció massiva de l’activitat econòmica al país, molts danys en infraestructures, entorns i en els mitjans de subsistència dels ucraïnesos. L’estimació de l’impacte econòmic i les repercussions de la guerra, feta al mes de juliol d’aquest any, ja era de més de 100 bilions de dòlars. Per aquest motiu, des de l’ambaixada d’Ucraïna es transmet la importància de començar la recuperació a través de diferents iniciatives com més aviat millor. Es vol mostrar la màxima resiliència, reactivar l’economia i sobretot augmentar el PIB de la població ucraïnesa, assegurant una distribució equilibrada de la riquesa i un benestar global. Així mateix, es pretén aconseguir fer la recuperació i la modernització i generar una recuperació de creixement tant econòmic i social com mediambiental del país.

A més, el desenvolupament d’aquest pla de recuperació està pensat per a facilitar diverses sinergies per a la integració a la Unió Europea, tals com el suport en el creixement i la resiliència econòmica de la UE, l’augment de la seguretat, la ciberseguretat i seguretat energètica, la contribució a la implementació del Green Deal europeu i la contribució a la innovació i digitalització.
Així mateix, l’ambaixada va presentar  un projecte concret per a la recuperació de 20 infraestructures socials d’Irpin, una ciutat que es va convertir en un punt d’avançada de la defensa de Kíiv dels ocupants russos i que va aconseguir aturar l’exèrcit rus. El president ucraïnès, Volodímir Zelenski, ha premiat Irpin amb l’Estatus Honorari de Ciutat Heroica.

Les empreses interessades en col·laborar-hi s’han de posar en contacte amb l’ambaixada d’Ucraïna a Andorra via el correu: [email protected] o per telèfon 321376. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT