PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els assalariats creixen un 6,1% el mes d’octubre

El salari mitjà se situa en 2.234 euros presentant una variació positiva del 2,7%

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de la façana de la CASS.
Imatge d’arxiu de la façana de la CASS. | Maricel Blanch

El nombre d’assalariats el mes d’octubre se situava en 40.182 persones, el que representa un increment del 6,1% respecte al mes d’octubre de l’any passat, segons les dades avançades fetes públiques ahir pel Departament d’Estadística. Cal destacar que la massa salarial ascendia a 89,77 milions d’euros, és a dir, un 9% més que el mateix mes de l’any passat. Pel que fa al salari mitjà, se situava en 2.234,12 euros, mentre que el medià era de 1.834,85 euros. La variació del salari mitjà és positiva del 2,7% mentre que la del salari medià és del 4%.

Estadística també va fer públiques les dades semidefinitives del mes de setembre i, en aquest sentit, cal destacar que els assalariats ascendien a 40.808 persones, un 6,9% més respecte al mateix mes de l’any anterior. L’increment més important es dona en el sector de l’hoteleria, amb un 21,9%. Aquest augment es deu, en gran part, al programa de quotes d’estiu aprovat exclusivament per a aquest. En canvi, la secció que presenta un decrement més destacat en el nombre d’assalariats és el sistema financer, amb una davallada del 3,3%.

La mitjana d’assalariats, d’acord amb les dades acumulades de gener a setembre, és de 41.385 persones, un 12,1% més comparat amb el mateix període anterior. En aquest cas, el sector que presenta un increment més destacat torna a ser l’hoteleria, amb un 56,4% més. En canvi, el que presenta una disminució més important és llars que ocupen personal domèstic, amb un descens del 3,7%.

Quant a la massa salarial total del mes de setembre és de 90,48 milions d’euros. La variació és positiva en un 7,7% respecte al mateix mes de l’any anterior. Un altre cop, l’hoteleria presenta la variació positiva més destacable amb un 29,8% més. Així, el sector que presenta un decrement més destacat torna a ser el sistema financer, amb un 22% menys. 

D’acord amb les dades acumulades de gener a setembre, la mitjana mensual de la massa salarial és de 93,61 milions d’euros, equivalent a una pujada del 18,1% respecte al mateix període anterior. El sector que presenta la variació positiva més destacada és, un altre cop, l’hoteleria, amb un 79,9%. Cal destacar, a més, que cap sector presenta una variació negativa respecte al mateix període de l’any 2021.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT