PUBLICITAT

Andorra la Vella

Tot arribarà

L’FC Andorra es veu amb el Tenerife i s’encomana a la paciència per poder tornar a gaudir d’una victòria

Per David Sansaloni

Gil i Aguado celebre el gol del primer en l’últim partit de lliga contra el Leganés (1-1).
Gil i Aguado celebre el gol del primer en l’últim partit de lliga contra el Leganés (1-1). | @FCANDORRA

L’FC Andorra afronta una nova jornada de LaLiga SmartBank, l’última de l’any i la darrera també de la primera volta. Així doncs, la jornada 21 fa que els tricolor viatgin fins a Tenerife (avui a partir de les 21.00 hores) per veure’s amb l’equip de les illes en una trobada que pot decantar la balança positivament o negativa per als tricolor.


Tothom vol finalitzar l’any amb un bon gust (tot i que als andorrans encara els hi queda un partit més abans del 2023, el de Copa del Rei el pròxim dimecres contra el Llevant), i és per això que la victòria es pagarà cara amb dos equips que arriben en una situació molt similar.


Per una banda, el Tenerife va rebre un fort cop, fa algunes jornades, en caure per 3-1 amb Las Palmas, i des d’aquell moment han registrat una victòria, un empat i una derrota, col·locant-se en la posició 15 de la taula amb 24 punts. A l’altre costat, els tricolor no han aconseguit alçar el cap després de la derrota contra el Cartagena (0-1) i han recollit una nova desfeta contra el Huesca (1-0) i un empat en l’últim partit contra el Leganés a casa (1-1). Els jugadors dirigits per Eder Sarabia són, avui dia, novens a la classificació, amb 28 punts.


El tècnic basc continua amb la mateixa línia i defensa al 100% l’estil i el joc que estan mostrant els del Principat, afirmant que «veient el partit [contra el Leganés] i analitzant-lo, encara m’agrada més del que m’havia semblat al camp. M’encanta veure com juga el nostre equip i que ho faci, a més, contra un equip com el Leganés, encara li dona més valor». Tot i això, Sarabia avisa que el Tenerife serà un rival diferent, «amb matisos», i «necessitarem disputar un gran partit si volem estar més a prop d’una victòria que, personalment, crec que anem mereixent».


La manca de gol ha sigut un dels llasts que ha patit l’equip en les últimes cites a la lliga, però el tècnic ho té clar: «Cada vegada entenem millor, i tenim més alternatives, durant les situacions en els últims metres, i els gols arribaran». Tanmateix, l’entrenador va fer una crida a la tranquil·litat, explicant que «no hem de tenir aquesta ansietat ni psicosi que de vegades apareix quan crees ocasions i no les acabes de materialitzar. Quan penses tant en una cosa, acaba capficant-se més a dins i fa més complicat que trobis una solució».

 

 

Torna Bundu

 

Una de les bones notícies per a Sarabia és la recuperació de Mustapha Bundu, que entrarà en la llista de convocats per a aquesta trobada. No obstant això, «no entrarà d’inici, com solem fer amb la gent que arriba després d’una lesió». L’extrem dret «s’ha sentit bé, però no atabalarem ni forçarem, i intentarem aprofitar l’energia i inèrcia que portava en els últims partits», va dir Sarabia, mentre afegia que «físicament i mental esperem que estigui amb aquesta inspiració que portava abans de la lesió».


L’11 titular de l’FC Andorra tornarà a canviar, segons va assenyalar el tècnic basc. «Hi haurà canvis, però dependrà del que vegem aquests dies previs», i el que és segur que no estarà serà Sinan Bakis, amb molèsties, a més de Dani Morer i Àlex Petxarroman, que continuen recuperant-se. Carlos Martínez serà la referència en atac, mentre que Enric Gallego serà el perill del Tenerife. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT