Tomàs Lomero bat el rècord d’Andorra en els 100 lliures

Tudó acaba setena de la seva sèrie i 39a general amb un temps d’1:11,31

Lomero i Tudó en la jornada d’ahir a Melbourne.
Lomero i Tudó en la jornada d’ahir a Melbourne. | FAN

Tomàs Lomero va debutar ahir ni més ni menys que amb un rècord d’Andorra al16è Campionat del Món de Natació de piscina curta, que es troba disputant-se del 13 al 18 de desembre a la ciutat de Melbourne, a Austràlia. L’andorrà va registrar un temps de 50.32, en la cinquena sèrie de la prova dels 100 metres lliures de la cita internacional.

Lomero, que va arribar cinquè de la sèrie, va aconseguir rebaixar el seu rècord dels 50.42 fets a Palma de Mallorca l’any 2021, durant el Campionat d’Espanya de la mateixa distància. Així doncs, la nova marca li va valer el 53è lloc de la classificació general. «He quedat lluny de les parets en els viratges i això ha afectat el meu temps final. Tot i això, estic content», va declarar Lomero, mentre afegia que «he rebaixat el meu rècord d’Andorra i continuo amb la fita de nedar per sota els 50 segons, ben aviat».

D’altra banda, en la jornada d’ahir també va prendre part Nàdia Tudó. La nedadora de la Federació Andorrana de Natació (FAN), que també debutava, va competir en la tercera sèrie dels 100 metres braça, acabant setena, amb un temps d’1:11,31, que li va valer el 39è lloc de la classificació general.

«La posada a punt de la meva condició física en aquest principi de temporada ha estat més dura del que és habitual», va explicar Tudó en acabar la prova, mentre afegia que «vaig una mica penalitzada en el ritme de competició, però m’he trobat molt a gust a l’aigua».