PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tornen els millors

El Principat rebrà per quarta vegada la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra

Per David Sansaloni

Una de les curses de la darrera edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya al país.
Una de les curses de la darrera edició de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya al país. | Pal Arinsal

Arinsal tornarà a acollir un dels esdeveniments esportius més importants del país: la Copa del Món d’Esquí de Muntanya ISMF Comapedrosa Andorra 2023. L’esdeveniment se celebrarà del 20 al 22 de gener del pròxim any, amb les dues proves tradicionals, com són la Individual Race i la Vertical Race. La gran novetat d’enguany és que la cursa individual incorporarà la modalitat Open, que permetrà a tots els practicants d’esquí de muntanya disputar el mateix recorregut que els corredors de la Copa del Món, i serà puntuable per a la Park Piolets Copa Andorra d’Esquí de Muntanya i la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya. D’aquesta manera, la categoria Open torna en la cursa Individual i se sumarà a la Vertical, que ja comptava amb aquesta modalitat.


La presentació oficial de la prova va tenir lloc ahir al matí, en un acte que va comptar amb la presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, la cònsol menor de la Massana, Eva Sansa, el director general de Pal Arinsal, Josep Marticella, i el director tècnic de la Federació Andorrana de Muntanyisme (FAM), Carlo Ferrari. Tots ells van voler destacar la trajectòria d’Andorra, i concretament d’Arinsal, com a seu fixa de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, que celebra la seva 12a edició al Principat, mentre que la Comapedrosa Andorra arribarà a la seva quarta edició.

 

Tot preparat

 

La Copa del Món s’iniciarà el 20 de gener amb la cerimònia d’obertura que tindrà lloc al poble d’Arinsal, mentre que l’acció començarà amb la Individual Race el dia 21, i acabarà el dia 22 amb la Vertical Race. Ambdues proves es realitzaran en categories sènior femenina i masculina. Tal com va explicar Ferrari, la Individual Race contemplarà un sol recorregut a causa de la unificació de les categories, amb sortida i arribada al Xalet Igloo, al sector d’Arinsal, i amb l’objectiu d’assolir el pic més alt d’Andorra, sempre que les condicions del terreny ho permetin. «Volem garantir la màxima seguretat per als corredors i per al públic, i tenim previstos recorreguts alternatius per si les condicions no permeten assolir l’objectiu», va explicar el de la FAM.


Per la seva part, Marticella va valorar la importància de la cita, que en la seva edició passada va aconseguir una audiència acumulada de 6,5 milions de persones i una valoració econòmica de 280.000 euros. La previsió per a l’edició del 2023 és superar aquestes xifres, amb 130 corredors a les curses de Copa del Món provinents de 16 països diferents, i uns 300 participants en les proves Open. «Tenim el valor de ser territori skimo, i penso que és una dinàmica que es pot veure a totes les estacions del país», va dir el directiu. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT