PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra la Vella habilitarà una parcel·la on dipositar les terres

Serà un espai exclusiu pel desmunt dels habitatges de la Borda Nova

Per El Periòdic

Els habitatges de la Borda Nova.
Els habitatges de la Borda Nova. | Govern d\'Andorra

El Comú d’Andorra la Vella habilitarà un terreny a la carretera de la Comella, vora la Borda Nova, perquè s’hi puguin abocar les terres provinents del desmunt per a la construcció dels habitatges de la Borda Nova. Així ho va informar ahir la cònsol major, Conxita Marsol, que va destacar que en aquest espai només aniran les terres d’aquesta obra i que, per tant, no serà per a ús d’altres treballs que es duguin a terme a la parròquia. Així, en aquest terreny es dipositaran les terres de les obres dels habitatges socials, fruit de la «col·laboració» entre el Govern i el comú i és previst que quan l’abocador del Maià obri, cap al mes de maig, aquests desmunts vagin al dipòsit encampadà.

Marsol també va incidir en la idea que el dipòsit prioritari ha de ser el del Maià, amb la qual cosa espera que els privats treballin amb la previsió de poder fer els desmunts per poder portar les terres a aquest dipòsit i que d’aquesta manera tampoc no calguin molts punts de transferència de les terres. Així mateix, va subratllar que quan es vagin presentant projectes d’excavació demanaran «on es vol abocar les terres» i si hi ha una proposta per a un lloc on fer-ho «no hi haurà cap problema» i també s’espera que aquests treballs es planifiquin de tal manera que es puguin fer ja quan el Maià estigui obert. De totes maneres, va puntualitzar que el comú té «algun terreny» que es podria habilitar per «facilitar» la transferència de terres en cas que fos necessari.

Quant a l’enderrocament de la plaça de Braus, va celebrar que hagi servit per «canviar la visió de la parròquia» des de la carretera i va posar de manifest la necessitat de potenciar aquesta entrada, per recentralitzar aquest accés. També ba recprdar que ara el més «prioritari» és fer el vial de tres carrils a Doctor Vilanova per facilitar aquest accés. A l’espai que ha quedat buit caldrà decidir que s’hi fa a partir del pròxim mandat, segons va recordar Marsol i va recollir l’ANA. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT