PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Àxel Esteve guanya experiència a l’eslàlom de la Copa del Món

Quim Grioche i Carola Vila acaben en 15 i 18a posició dels 10 quilòmetres a Bessans

Per El Periòdic

Àxel Esteve, ahir a la Val d’Isère.
Àxel Esteve, ahir a la Val d’Isère. | Agence Zoom

Àxel Esteve va disputar ahir l’eslàlom a la Copa del Món de Val d’Isère, exposant un bon esquí i sumant una valuosa experiència, tot i no poder completar la primera mànega. L’equip havia plantejat aquesta cursa com una primera presa de contacte de cara al futur, especialment pel retorn a la Copa del Món d’Esteve, després de la lesió. I és que l’andorrà no prenia part d’una prova d’aquesta categoria des del 2019.

«Ha estat un dia positiu en general, perquè l’objectiu principal tampoc era anar entre els 30, sinó agafar experiència», va valorar Esteve en acabar, que va descriure la seva cursa exposant que: «La part de dalt he anat bastant estratègic i no ha anat del tot malament. Després suposo que de mica en mica hagués hagut d’arriscar més, però a baix he anat quedant-me cansat i una mica baix de maluc, i això m’ha fet sortir».

Per la seva banda, el seu entrenador, Yago Antes, va destacar que Esteve ha esquiat «molt bé a la part alta, ben ficat, una mica agafat però correcte, sense grans errades», tot i reconèixer que quan l’andorrà va arribar a la mitja baixada, «on calia donar-li un punt més, ha anat reculant, ha anat baixant el maluc, i això fa que la cama se li fiqui dura a final de corba, doni massa direcció i ha agafat dos o tres forats que li han fet perdre velocitat». En qualsevol cas, Antes va incidir que «és superpositiu el dia d’avui per a l’Àxel. Crec que està molt bé l’esquí que ha fet. Encara no és l’esquí que produeix als entrenaments, on no hi ha pressió, però és el que hem d’anar fent perquè aquesta era la primera Copa del Món des de feia molt temps». «Sempre hi ha aquesta por inicial que et fa sortir una mica rígid i que no es produeixi l’esquí dels entrenaments, però això és una cosa que en les pròximes curses ja sabrà agafar aquesta experiència per alliberar el seu esquí i estar allà», va concloure l’entrenador.

Grioche, top 15 júnior

En la disciplina de fons, Quim Grioche ha estat l’andorrà més destacat amb la seva 15a posició júnior a l’estació francesa de Bessans, que ahir va acollir les curses masculina i femenina de 10 quilòmetres. Grioche va marcar un crono de 23.45,5, a 2.07,1 del guanyador absolut.

«Ha estat molt ajustat, però estem molt contents pel rendiment de Quim avui», va assegurar l’entrenador, Xabier del Val, que va destacar que aquesta ha estat «la millor carrera de Quim de tot l’any».

D’altra banda, Carola Vila va finalitzar 18a amb 27.31,7, a 2.11,9 de la vencedora d’avui. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT