Victòria aplicada

El MoraBanc revifa després del descans per acabar imposant-se amb contundència (63-85) al Melilla

Una jugada del partit d’ahir, a Melilla.
Una jugada del partit d’ahir, a Melilla. | BC MoraBanc

El MoraBanc Andorra va guanyar ahir per 63-85 a la pista del Melilla SC, en un d’aquells partits en què la bona i aplicada feina de l’equip va servir per desactivar els riscos que tenia i que va tenir el partit. I és que, malgrat que els tricolor arribaven amb millors números que els locals, la pressió de jugar fora de casa i en un pavelló amb poca afluència de públic, feien augmentar el risc de no fer una lectura correcta del partit. A més, se li sumava el component que el Melilla té un grapat de jugadors que tenen un bàsquet per fer-te un embolic. Si no, que li preguntin el Valladolid.

De fet, s’ha de reconèixer que els homes de Natxo Lezkano, tot i acabar guanyant per 22 punts de diferència, van estar lluny de representar una passejada triomfant, amb dos primers temps convulsos pels andorrans. Val a dir, doncs, que el millor que va fer ahir el MoraBanc va ser adonar-se que tenia al davant un d’aquells partits en què cal baixar al fang, embrutar-se, i tot el que faci falta per treure’n la victòria. El descans va arribar amb el 41-45 al lluminós, després d’un primer quart sense un clar governant i un lleuger benefici pel Melilla (22-21).

Els primers minuts del tercer quart van definir el partit. Liderats pel nivell defensiu de Rafa Luz –que va jugar amb angines–, els tricolors van plantar un mur davant la cistella, que va acabar sent insuperable pels locals. No va ser cap festival en atac aquest quart (4-14) però els locals es van fer bocinets de tant topar contra la paret andorrana. La clau, doncs, va ser la responsabilitat i paciència de tots els jugadors per esperar que arribés el bon moment en atac. I això va ser al darrer quart.

Maric va tornar a ser Maric, en format MVP. D’aquesta manera el MoraBanc va tornar a fer la impressió de ser un grup ple de talent i que sap interpretar el joc col·lectivament. I aquesta capacitat per compartir és la primera pedra de l’església de Lezkano. «Ha estat una setmana complicada per tots, i els jugadors han fet un gran esforç, tant físic com mental, per estar en un partit que era molt difícil», va valorar Lezkano en acabar el partit, destacant que «ens hem trobat amb un Melilla molt ben treballat, que ens ha fet pensar molt en la primera meitat».

Així mateix, l’entrenador tricolor va apuntar que «en la segona meitat hem posat un ritme defensiu molt alt, hem dominat el rebot, i hem pogut tenir ritme de joc més alt, així que a poc a poc, el partit s’ha anat decantant a favor nostre fins a guanyar per una diferència àmplia». Una diferència, no obstant, «que trobo excessiva pel que ha estat el partit». La pròxima cita dels tricolor és dissabte vinent, a les 18.30 hores, amb la visita a la Bombonera del Valladolid, segons va informar el BC MoraBanc Andorra.