PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El comú d'Andorra la Vella aprofitarà la coberta dels Pouets per instal·lar plaques fotovoltaiques

Aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de ser autosuficients des del punt de vista energètic

Per El Periòdic

L'aparcament els Pouets.
L'aparcament els Pouets. | Arxiu ANA

El Comú d’Andorra la Vella té la voluntat de produir energia elèctrica amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques a la coberta de l’aparcament dels Pouets. Per aquest motiu, ha adjudicat per un import de 7.315 euros la redacció del projecte i la direcció de l’obra, per començar a posar fil a l’agulla a aquesta proposta per a la producció d’energia neta.

Des del comú remarquen que aquesta actuació s’emmarca en la voluntat de ser autosuficients des del punt de vista energètic i apostar alhora per les energies netes. En aquest sentit, remarquen que s’han dut a terme altres accions durant el mandat, com la microturbina al dipòsit de les Escaubelles, i incideixen en el rol exemplar que ha de tenir l’administració en la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic.

Cal recordar que la microturbina, que es va posar en marxa l’any passat, genera energia aprofitant la xarxa d’aigua potable i produeix 90.000 kWh anuals, la quantitat que necessitaria l’aparcament Centre Ciutat durant dos anys. A més, el comú compta també amb plaques fotovoltaiques a la coberta de l’edifici administratiu comunal de la plaça Lídia Armengol. En l’aposta per les energies netes, la corporació també va decidir embrancar el centre esportiu dels Serradells a la xarxa de calor que FEDA està implementant des del centre de tractament de residus.

Tal com va explicar el cònsol menor, David Astrié, en la darrera sessió de consell de comú, inicialment es va plantejar fer una concessió perquè fos un privat qui explotés aquesta coberta però finalment el projecte s'ha reconsiderat i s'ha cregut convenient que sigui la corporació comunal qui exploti aquesta producció d'energia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT