PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La Fira de Nadal d'Ordino s'omple de visitants, principalment residents

La novetat d'enguany ha estat la distribució de les parades

Per El Periòdic

Algunes de les parades de la Fira de Nadal.
Algunes de les parades de la Fira de Nadal. | ANA / M.P.

La parròquia d'Ordino està acollint un gran nombre de persones tant del país com turistes amb motiu de la Fira de Nadal, un esdeveniment que es va encetar aquest dijous i que s'allargarà fins diumenge, i que té com a finalitat començar a escalfar motors amb motiu de les festes de Nadal. L'esdeveniment compta amb una vintena de paradetes que s'han ubicat al llarg del carrer Major i que ofereixen al públic nombrosos articles nadalencs. Aquest espai també és escenari d'activitats musicals i tallers. De fet, la Coral Casamanya ha interpretat aquest dissabte la tradicional cantada de nadales a la plaça Major.

Precisament, el conseller de Turisme, Esports i Dinamització d'Ordino, Jordi Serracanta, ha apuntat que la fira està concebuda com a un element d'atracció més cap a la parròquia de cara als turistes, malgrat que ha assegurat que la majoria de persones que hi assisteixen són residents al Principat. En definitiva, ha dit, es tracta de donar propostes ambientades en l'època nadalenca que serveixin per continuar dinamitzant la parròquia i contribuir a la reactivació econòmica dels comerços.

La novetat d'enguany ha estat la distribució de les parades, ja que al carrer Major s'han ubicat les relacionades amb ornaments de Nadal i a la plaça de la Closa, a tocar del Centre esportiu, s'han col·locat unes altres relacionades amb la gastronomia. En aquest espai, "hem pogut muntar unes taules per poder menjar aprofitant que l'edifici del Centre esportiu té una zona coberta", ha explicat el conseller. En aquesta zona també se celebren activitats musicals com les Nadales a ritme de saxos.

Així, els visitants a la parròquia d'Ordino durant aquest cap de setmana podran participar, entre d'altres, en tallers d'elements decoratius, l'espectacle infantil itinerant El Drac Manelic, gimcanes on s'anima als assistents a buscar el Tió de Nadal o altres tallers de manualitats. Tal com ha afegit Serracanta, el colofó final de la festa tindrà lloc aquest diumenge amb la representació de L'última ossa d'Ordino, un espectacle que se celebrarà a Prat de Call per primera vegada després que la Unesco hagi aprovat la seva inclusió en la llista del patrimoni cultural immaterial, segons ha informat l'ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT