PUBLICITAT

Andorra la Vella

Alçar el vol

L’FC Andorra rep el CD Leganés amb la intenció de deixar enrere les últimes derrotes i tornar al bon camí

Per David Sansaloni

Bakis remata una pilota en l’últim partit de lliga entre l’SD Huesca i l’FC Andorra.
Bakis remata una pilota en l’últim partit de lliga entre l’SD Huesca i l’FC Andorra. | @FCANDORRA

L’FC Andorra busca refer-se, de nou, de la darrera ensopegada a LaLiga SmartBank. Per segona vegada consecutiva, els tricolor van conèixer el sabor més amarg del futbol en perdre en la jornada intersetmanal contra l’SD Huesca per 1-0 a l’Alcoraz. El VAR va tornar a ser protagonista, i és que amb el partit 0-0 va ser clau en l’acció que va capgirar la trobada. Penal i expulsió de Martí Vilà després d’uns minuts de revisió que va acabar per condemnar els tricolor.«Volem tornar a puntuar de tres en tres perquè penso que ens ho hem merescut en els últims partits que hem disputat», va declarar Sarabia.


No obstant això, els jugadors dirigits per Eder Sarabia, sense temps per digerir-ho, han d’alçar el cap per enfrontar-se al Leganés avui, a partir de les 19.00 hores a l’Estadi Nacional. El partit, donada la situació d’ambdós equips, es preveu com un dels més complicats. El Leganés no perd des del passat 16 d’octubre (2-1 contra el Llevant), i des d’aquell moment ha registrat quatre victòries i quatre empats, cosa que li ha permès situar-se en la posició número 12 de la classificació amb 26 punts. «No tenim cap preocupació. És més, el que hi ha són ganes, convicció, energia i voluntat per demostrar», va deixar clar el tècnic basc, mentre afegia que, és clar que després de dues derrotes «sempre és positiu tornar al camí de la victòria». 


Només un punt separa Andorra i Leganés a la lliga, en un duel que esdevindrà una pujada per a uns i un enfonsament per als altres, d’aquests que es diu que valen per dos. Això sí, a favor dels tricolor està el fet que els madrilenys no són dels millors conjunts lluny del seu feu, i és que, avui dia, l’equip encapçalat per l’entrenador Imanol Idiakez només ha aconseguit vuit punts (dues victòries, dos empats i cinc derrotes). Això sí, el cartell de ser exPrimera Divisió posa en alerta els andorrans.


La plantilla del Leganés compta amb homes com Omeruo, Nyom, Miramón, Shibasaki, Fede Vico, Rubén Pardo o Arnáiz, tots ells havent disputat minuts a la màxima categoria, i inclús fent papers meritoris en els seus respectius equips. Com a destacats, pel que fa al gol, estan Arnáiz (exjugador de l’FC Barcelona), Raba (exjugador del Vila-real) i Juan Muñoz, tots ells amb quatre gols, sense oblidar un líder en defensa com és Miramón (exjugador del Llevant a la Primera Divisió).

Aquest desplegament de jugadors li ha servit a Sarabia per elogiar els seus rivals d’avui, explicant que és un equip que té «moltes individualitats per a fer mal i, a més, altres aptituds com sortir al contraatac ràpidament o inclús jugar-te de tu a tu, sense por a estar més pendent de la porteria rival que de la teva».


Per la seva part, Idiakez va anar més lluny en la roda de premsa prèvia, assegurant que, per a ell, l’FC Andorra «és el màxim candidat a assolir l’ascens a la màxima categoria, paraules que va contestar Sarabia afegint amb un somriure que «quan arribi el partit li hauré de dir que s’ha passat una mica». 

 

 

Reflexió sobre el VAR i l’estil

 

Més enllà de la prèvia del partit, Sarabia va fer una petita reflexió al voltant dels temes que han sigut protagonistes els últims dies. El primer d’ells va ser el VAR. «Soc ferm defensor del VAR, però penso que la seva utilitat s’ha anat allunyant de la idea principal que ens van transmetre». L’acció entre Kanté i Martí Vilà en l’últim partit, que va acabar amb penal i expulsió del tricolor, va posar la incògnita sobre l’ús de la tecnologia.


Finalment, l’altre punt a tractar va ser l’estil. L’FC Andorra només va tenir l’ocasió de Carlos Martínez en tot el partit, fet que va suscitar la crítica cap al joc de l’equip. «Estic una mica cansat d’aguantar aquest tema. Penso que qualsevol estil de joc ha de ser respectat, i a partir d’aquí pots donar una opinió de si t’agrada més o menys, però hem de tornar als valors més purs del futbol». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT