El MoraBanc viatja a Melilla per continuar amb la ratxa

Lezkano posa en valor la qualitat del rival i apel·la a la «concentració» i a la «paciència» per no patir

Per David Sansaloni

Luz en una acció de l’últim partit al Poliesportiu, davant el Leyma Corunya.
Luz en una acció de l’últim partit al Poliesportiu, davant el Leyma Corunya. | Dani Catalán - BCA

El MoraBanc ja té la vista posada en la pròxima jornada de la LEB Or, l’11a del campionat, que els enfrontarà al Melilla Sport Capital a domicili. La jornada intersetmanal va ser d’allò més convulsa per als tricolor, que van patir més del compte a l’hora de desfer-se del Leyma Corunya a causa d’una nova desconnexió al tercer quart que va donar vida als gallecs. Tot i això, la victòria es va quedar el Principat (77-70), sent la cinquena consecutiva per als homes dirigits per Natxo Lezkano.

En aquesta ocasió, i amb pocs dies per preparar el partit, els tricolor viatgen a Melilla en un context molt diferent. Els que actuen de locals se situen en la posició 13 a la classificació (de 18 equips) i arrosseguen una dinàmica negativa que acumula ja tres partits, en els quals no han conegut la victòria. La passada jornada, el Melilla SC va caure a la pista de l’HLA Alacant per 77-60, i s’han de remuntar fins al passat 20 de novembre per recordar l’última alegria, que va ser grossa, en guanyar-li a tot un Reial Valladolid (tercer a la classificació) per 80-75.

No serà un partit fàcil pels tricolor, ja no sols per la proximitat entre una trobada i una altra que ha deixat el calendari, sinó també pel viatge, i és per això que és possible que les rotacions a la pista s’accentuen, per distribuir els minuts d’una millor manera i, sobretot, resar per evitar lesions ara que sembla que la infermeria va millor que mai, amb només Tobias Borg recuperant-se.

«Haurem de tenir aquest estat d’alerta necessari per enfrontar-nos a un equip complicat en una pista que estrenyerà», va declarar Lezkano, mentre afegia que, tot i no tenir grans noms destacats a la categoria, el Melilla «compta amb integrants de molta qualitat i ja consagrats, fent un grup en majúscules, que no s’arruga davant l’adversitat». Lògicament, i en ser capdavanters a la lliga, el MoraBanc arriba amb el cartell de favorit penjat, però el tècnic basc no s’acaba de fiar d’aquest context. «En el Melilla-Valladolid vam veure un gran exemple. Parlem d’un equip que és tercer a la lliga i el Melilla va ser capaç d’igualar un dels millors físics del campionat i treure la victòria. En el nostre cas, si no som capaços d’imposar el nostre joc i controlar aquests petits detalls, patirem», va explicar Lezkano. Així mateix, té clar que «ens plantejaran situacions trampa i haurem de sortir concentrats, ser pacients i tenir molt clar que el partit dura 40 minuts».

L’aspecte que més preocupa, almenys als aficionats tricolor, continuen sent els moments d’absència de l’equip. Davant d’aquesta situació, Lezkano va assenyalar que «part del mèrit és dels nostres rivals, que hem comprovat que tenen molt nivell». No obstant això, l’entrenador va fer menció a «l’actitud», comentant que «no podem pensar que el partit, si va ben encaminat al descans, continuarà igual. Hem de saber adaptar-nos ràpidament a les embranzides del rival».