PUBLICITAT

Punt d'or per Aranburu

  • El tanca, baixa sobtada per la mort del seu pare, Jona té grip i amb només dos canvis es frega el triomf
EL PERIÒDIC
VALÈNCIA

Periodic
De la Rosa i Cabinho s'abracen després d'un gol del pivot tricolor, en el partit de la primera volta al Poliesportiu Foto: EL PERIÒDIC

El BP ha tornat de la pista de l'UPV Maristas Valencia amb un punt després d'un viatge duríssim i tràgic per la mort del pare d'Aranburu. Un 3-3 que incrementa a sis els punts de distància respecte el novè lloc i que per una banda podria donar-se per bo però per l'altra...

Durant la nit, a les quatre de la matinada, el tanca de l'equip tricolor rebia una trucada dels familiars donant-li la mala notícia i va haver de ser baixa sobtada juntament amb Jona, que a banda de la lesió va patir un procés gripal i, amb febre, tampoc no va poder jugar.

Es presentava un partit que pintava negre primer perquè ningú de l'expedició tricolor –inclosos evidentment els jugadors– va poder dormir més i ja a la pista només hi havien dos efectius a la banqueta; i segon perquè el rival, amb una plantilla farcida de grans jugadors, sumava una ratxa de vuit partits sense perdre i davant del seu públic no ho fa des del passat 23 d'octubre. Per això es pot donar per bo l'empat.

Si ens adrecem als instants finals del duel, però, el BP vencia 2-3 quan a falta de 40 segons els àrbitres van assenyalar una rigurosa mà de Cabinho que significava la sisena falta d'equip i Márquez va empatar des del doble penal. Per això el punt també pot tenir un gust agredolç.

El gerent del club, Emili Puig, va tenir aquestes dues sensacions contradictòries en assegurar: «La baixa d'Aranburu ha afectat però ha servit com a alicient. No l'hemn pugut dedicar victòria però es tracta d'un punt important. Abans del partit hem parlat amb ell i despres també, li hem explicat com havia anat el partit i ell s'ha posat content per nosaltres. És un moment dur i el punt es per a ell».

EL PARTIT QUE ‘DELA' VOLIA / L'UPV i el BP són el segon i el tercer equip més golejadors de la categoria, però De la Rosa va advertir que amb un marcador abultat l'equip tricolor no tindria gaires opcions, tot i que la intenció era jugar com sempre. Res de tancar-se. I tot li va sortir sota el guió desitjat: el BP no va renunciar a la seva filosofia de joc davant un rival que va tenir més la pilota però que defensava esperant a la seva pista intentant, sense èxit, sorprendre al contraatac. En un partit amb molt ritme poques ocasions es van veure en la primera part però només el pitxitxi Lledó va ser capaç d'encertar, al minut 12.

En la represa el joc va ser més ràpid encara, el BP va tenir més la pilota i en un contraatac Paulinho va empatar amb una fantàstica vaselina al minut 21. De nou Lledó va marcar al 24 però l'equip de De la Rosa no va baixar els braços, va continuar igual i va remuntar amb gols de Nacho (31') i Paulinho (36').

El tècnic Íñiguez va moure fitxa i va situar Joanquín de porter jugador i l'Andorra, esgotat, va adquirir un paper heroic. Va defensar-se en inferioritat de tal manera que fins i tot va poder sentenciar amb alguna pilota robada. Fins que els de negre, segons Puig, «es van equivocar».



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT